Október végétől Budapesten újjáéled a revü fantasztikus, csillogó világa

Idén májusban lehetőségünk nyílt, hogy személyesen megtapasztaljuk az 1901-ben Belvárosi Kávéház néven nyitott, mára azonban Matild Café & Cabaret-vá alakult új találkozási pont, Boldog Békeidőkbe visszarepítő hangulatát. Már akkor, még a teljes nyitás előtt elhangzott, hogy a névválasztás nem véletlen; a Matild Café & Cabaret célja ugyanis, hogy újra felelevenítse a huszadik század eleji pesti vigalmi életet, az elegáns éjszakai revük világát.

A rejtett színpad arra várt, hogy felfedezzékForrás: MatildCabaretPress

Így hát az elegáns és hagyományos szecessziós kávéház októbertől két arcot is mutat majd a vendégeinek. Nappal olívazöldben és aranyban tündököl, de amikor leszáll az éj, olyan hellyé változik, ahol a falak közé beköltözik az elbűvölő és pezsgő éjszakai élet.

A palota tulajdonosai a hely szellemisége miatt szerették volna, ha éjszakára átalakul ez a több, mint egy évszázados kávéház, hiszen amikor Belvárosi Kávéházként, majd később Lidó Kaszinóként működött, hasonló műsorokat kínáltak a közönségnek.

A kávéház olivazöld és arany arca nappalForrás: Matild Palota

Amikor a felújítás kezdetét vette és megtalálták a középen elhelyezkedő hidraulikus színpadot, nem volt kérdés, hogy renoválják azt, és folytatják a hagyományt. Esténként a táncosok és zenészek számára kiemelkedik majd a színpad, és amikor a súlyos bársonyfüggönyöket elhúzzák, a hangulat titokzatossá, sejtelmessé, diszkrétté, sőt kissé provokatívvá válik. A világítást is kezdettől fogva ennek a hatásnak a fokozására tervezték - olvasható a sajtóközleményben.

A revük október 28-tól térnek vissza a történelmi helyszín falai közé, és a közönség minden csütörtök, péntek és szombat éjszaka elvarázsolódhat. Az első fellépők között ott lesz Radics Gigi, Gájer Bálint, a No Romance, a Latte Maffiato és a Group'n'Swing is. A kapuk este 8-kor nyílnak majd egy akrobata-show keretei között, utána pedig következik egy 3 fogásos exkluzív vacsora. A fogások között élő koncertek és csillogó revü-előadások váltják egymást elbűvölő táncosokkal.

Az esti hangulat már egészen másForrás: MatildCabaretPress

Az est gasztronómiai kínálatát Wolfgang Puck amerikai-osztrák sztárszakács helyi csapata készíti. Aki pedig folytatni szeretné az estét a show után is, azt kivételes koktélok és a város legszebb panorámája várja a Palota tetején a The Duchessben, a titkos rooftop bárban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek