Hamarosan nyit az osztrák származású sztárséf első budapesti csúcsétterme

Áprilisban a Travelónak is lehetősége nyílt arra, hogy egy online sajtótájékoztató keretében találkozzon Wolfgang Puck séffel, aki több mint 100 étteremmel a háta mögött döntött úgy, hogy Budapestet jelöli meg az első európai Spago étterem otthonaként. A Spago by Wolfgang Puck ma már egy fogalom Amerikában, így elég nagy szó, hogy az osztrák származású sztárséf Budapestet tüntette ki bizalmával Bécs helyett.

Forrás: @Spago by Wolfgang Puck Budapest / Matild Palota

Az étterem helyszíne pedig a Klotild Palota nemrég felújított ikertestvére, a Matild Palota lesz, melyben az éttermen kívül szeptemberben megnyílik a Matild Café & Cabaret, Európa egyik történelmi kávéházának, az eredetileg 1901-ben alapított Belvárosi Kávéháznak az újragondolása. Illetve itt nyílik a The Duchess italbár, melyet Klotild Mária főhercegné ihletett, ugyanis az ő megbízásából egészítették ki az épületet egy rejtett tetőrésszel. A három vendéglátóhelyet a sztárséf által kreált kínálat és emberközpontú szellemisége köti majd össze.

A Spago egyébként a séf egyik legerősebb brandje, ami a kaliforniai konyhát veszi alapul. Utóbbi lényege, hogy rendkívül sokszínű, több nemzetiség ízlése, fűszerei, főzési technikái keverednek benne. Wolfgang Puck ezeket emelte mesteri szintre, és ebből a sokféleségből alkotta meg a Spago ízeit, amit azóta Beverly Hills-től Isztambulig, a világ számos országába elvitt már. 

De az első éttermét 1982-ben a kaliforniai West Hollywoodban nyitotta meg, ami aztán 1997-ben a Beverly Hills-i Canon Drive-hoz költözött. Azóta az erdeti Spago számos elismerésben részesült: megkapta az AAA Négy Gyémánt Díjat, és további két Michelin-csillagot is elnyert a Michelin Guide-Los Angeles jóvoltából.

A budapesti Spago by Wolfgang Puck a Váci utca és a Duna utca sarkán nyílik majd modern dizájnnal, hívogató lounge-résszel, és a Duna utcára nyíló óriási terasszal. A hotel belső tereinek képeit már megmutattuk egy korábbi cikkünkben.

Az étteremről szóló sajtóközlemény szerint egy merőben új gasztronómiai kultúrával gazdagodhat a magyar főváros, amely ötvözi a világhírű séf kaliforniai konyhaművészetét, a hazai séfek tudását, a magyar hagyományokat és a helyi alapanyagokat. És aki mindezt a vezető séf pozícióból igazgatja majd, az Szántó István lesz, aki Franciaországban tanulta meg a szakma alapjait, de több mint 15 éves szakmai tapasztalata alatt olyan külföldi és hazai Michelin-csillagos éttermek konyháján is kamatoztatta a tudását, mint például a Costes Downtown.

Szántó István vezető séfForrás: Matild Palota

„Az ideális jelölt megtalálása sosem egyszerű, hiszen a szakmai elvárásokon túl a séfek személyisége is nagyon fontos szempont. Szeretném, hogy a Spago leendő vendégei is új otthonukra leljenek az újjászülető Matild Palota gyönyörű épületében, és ehhez nem elegendő a magas szintű szakmai tudás, hiszen a családias légkör megteremtésének képessége is elengedhetetlen. A másik fontos szempont az volt, hogy olyan szakembert találjunk, aki hitelesen képviselni tudja a Spago szellemiségét" – nyilatkozta Wolfgang Puck.

Amint a közlemény is említi, a Szántó István irányítása alatt működő Spago Budapest csapatának az lesz a feladata, hogy magyar ízekkel és kultúrával gazdagítsa a Spago nemzetközi kínálatát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek