Távol-Keleti hangulat költözik a Magyar Zene Házába

Első alkalommal rendezik meg a Távol-Keleti Komolyzenei Fesztivált szeptember 1. és 4. között a budapesti Magyar Zene Házában – adta hírül az MTI.

A rendezvényen nyolc komolyzenei koncert leszForrás: Facebook/Magyar Zene Háza

A rendezvényen nyolc koncert, gasztronómiai és filmes programok, zöldtea- és szakékóstolás, origamiworkshop és animevetítés is várja az érdeklődőket. A fesztivál rezidens együttese a Liszt Ferenc Kamarazenekar lesz, a műsorvezető és házigazda pedig Batta András, a Magyar Zene Háza ügyvezető igazgatója.

Az esemény szeptember 1-jén este 6 órakor a japán nagykövet jelenlétében kezdődik, majd a szervezők fát ültetnek a Városligetben. A Magyar Zene Háza multimédiás Hangdómjában Kurokava Rioicsi Berlinben élő japán vizuális művész munkája látható a négy nap alatt.

Origamiworkshop és zöld tea kóstolás is leszForrás: Shutterstock/kuro3

A fesztivál ötlete és művészi koncepciója Farkas Gábor Liszt-díjas zongoraművésztől származik, aki 2017-ben első európaiként lett a Tokyo College of Music zongoratanszékének professzora. Farkas Gábor 2020-tól a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia billentyűs tanszékének vezetője, Tokióban pedig vendégprofesszorként tanít.

A kint töltött évek alatt mély benyomásokat szerzett Japán és más ázsiai országok komolyzenei életéről. "Úgy gondolom, a klasszikus zene most Ázsiában hódít a leggyorsabban, egyre több versenygyőzelmet és neves pozíciót könyvelhetnek el maguknak a Koreából, Kínából, Japánból származó fiatal művészek.

Ezek a muzsikusok szívvel-lélekkel muzsikálnak, és sok olyan kiváló művészkollégával volt alkalmam együtt játszani, akiket szívesen bemutatnék a magyar közönségnek" - idézi a közlemény Farkas Gábor szavait. Az idei magyar kultúra napján, január 22-én átadott Magyar Zene Háza első teljes koncertévadja a Távol-Keleti Komolyzenei Fesztivállal kezdődik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek