Fődíjat nyert a Magyar Zene Háza az ingatlanszakmai Oscaron

A zsűri fődíját nyerte el a Liget Budapest Projekt keretében megvalósult Magyar Zene Háza Cannes-ban, a világ legnagyobb és legrangosabb ingatlanszakmai kiállításán, a MIPIM-en – olvasható a Liget Budapest oldalán.

A Magyar Zene Háza még csak nemrég nyílt, de már számos nemzetközi verseny fődíját bezsebelteForrás: Facebook/ Magyar Zene Háza

A MIPIM Awards fődíjával a Magyar Zene Háza a hazai ingatlanfejlesztés egyik legnagyobb nemzetközi sikerét érte el, és Magyarország egyik legtöbb elismeréssel rendelkező épületévé vált. A szakmai zsűri a fenntarthatósági, esztétikai és a könnyen hozzáférhető, különleges látogatói élmény szempontjai alapján osztotta ki fődíját, több száz, a világ legkiemelkedőbb fejlesztéseit felvonultató versenyző közül. Azért is fontos ez a díj, mert a nemzetközi szakértőkből álló zsűri nem minden évben osztja ki a fődíját, csak ha úgy ítéli meg, hogy az általa meghatározott speciális és szigorú szempontoknak egy épület az egész mezőnyt egyértelműen maga mögé utasítva megfelel.

A Hangdóm vetítés nagy népszerűségnek örvend a Magyar Zene HázábanForrás: Facebook/ Magyar Zene Háza

Ami a film világában az Oscar-díj, az az ingatlanszakma területén a MIPIM Awards, amivel a leginnovatívabb ingatlanprojekteket díjazzák. A japán sztárépítész, Sou Fujimoto által tervezett különleges épület nyitása óta rendkívüli népszerűségnek örvend, kiállítása és zenei programjai folyamatosan teltházasak, de sokan csak azért látogatnak el, hogy megcsodálják ezt a különleges épületet.

A Magyar Zene Házánban híres gitárok is megtekinthetőkForrás: Gáll Franciska

"A Magyar Zene Háza eddigi elismerései és a MIPIM mostani díja is megerősíti, jó úton járunk, hogy minél több család, gyerek és fiatal felnőtt életében kapjon meghatározó szerepet a zene. Célunk az, hogy azt a magyar zenei tudást, műveltséget, mely híressé tett bennünket a világban, itt újra felfrissítsük, ápolni segítsük, s a lehető legszélesebb körnek megmutassuk, micsoda pluszt kap az életben az, aki a zene nyelvén is ért." – mondta Batta András, az intézmény vezetője.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek