Fedezzük fel Pesterzsébetet! Közvetlen villamos indult a városrészbe

Jó hír érkezett a pesti közlekedéssel kapcsolatban: mostmár a 20. kerületbe, Pesterzsébetre is átszállás nélkül lehet eljutni villamossal a belvárosból.

Az augusztus 13-ától közlekedő 2B villamos járat közvetlen összeköttetést biztosít Pesterzsébet, Pacsirtatelep és a Jászai Mari tér között, átszállás nélkül elérhetővé téve Budapest XX. kerületéből a Boráros térnél a 4-es és a 6-os villamost, a Fővám térnél az M4-es, a Vigadó térnél az M1-es, a Kossuth Lajos térnél pedig az M2-es metrót - írja a Budapest Városháza, Facebook-oldalán.

A pesti fonódó projekt célja, hogy a budaihoz hasonló, fonódó villamoshálózat valósulhasson meg a pesti oldalon is. Ennek köszönhetően átszállás nélkül lehet majd utazni olyan városrészek között is, ahol az utazóknak jelenleg még nem biztosított ez a kényelmes utazási mód.

Forrás: Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógyfürdő/Facebook
Egy hétvégi nap Pesterzsébeten

Az újonnan indult járat egyben azt is jelenti, hogy mostmár a közlekedés sem állhat útjába egy Pesterzsébeten töltött hétvégi napnak. És nagyon is érdemes a XX. kerületbe látogatni, nemrég adták át ugyanis a felújított Duna-sétányt.


De andalgohatunk a városrész szép sétálóutcáján, a Kossuth Lajos utcán is, vagy bevásárolhatunk a Tátra téri piacon. Ha már itt vagyunk, mindenképp építsük be a programba a városnegyed híres jódos-sós gyógyfürdőjét és hullámmedencés strandját is!

A 2B villamos indulásáig a Boráros térről induló 23-as vagy 23E jelzésű buszokkal juthatunk el a 20. kerületbe, ami körülbelül 30-40 percet vesz igénybe. Ez a idő a villamossal sem lesz sokkal rövidebb, de legalább az átszállásokat és várakozásokat ki lehet majd vele váltani.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek