Kezdődik a Sziget Fesztivál! - Ők a legdrágább külföldi sztárfellépők

Két év kihagyás után szerdán újra, méghozzá teltházzal startol a SZIGET fesztivál. A főszervezők azt is elárulták, hogy melyik országokból érkeznek a legtöbben és azt is, hogy kik a legdrágább sztárfellépők – adta hírül az MTI.

A 28. Sziget fesztiválra tartó fiatalok már kedden beköltöztekForrás: MTI/Balogh Zoltán

Kádár Tamás a fesztivál keddi sajtóbejárásán beszámolt arról, hogy a 2019 után újra megvalósuló, immár 28. Sziget szerdai, pénteki és szombati napja máris csaknem teltházas, így mindenkit arra kérnek, időben érkezzen a rendezvényre. "Idén nincs mínusz egyedik és nulladik nap, viszont augusztus 10-től 15-ig hat teljes értékű programnappal, Európában egyedülálló összművészeti kínálattal várjuk a látogatókat" - jelentette ki a főszervező. A Szigetre már kedden több ezren kiköltöztek, 103 országból érkeznek vendégek, és 54 ország művészei készülnek produkcióval.

A Nagyszínpad előtti tér most még üres, estére teltházas leszForrás: MTI/Balogh Zoltán

A főszervező arról számolt be, hogy a nagyszínpados sztárelőadókra fordított Sziget-költségvetés nagyjából megegyezik a legutóbbi, 2019-es Sziget vonatkozó büdzséjével. "Idén eggyel kevesebb fesztiválnapunk lesz, és úgy tűnik, a sztárgázsikban 2019-ig tapasztalt hihetetlen mértékű és folyamatos növekedés megállni látszik. Ugyanakkor ezeket euróban és dollárban fizetjük ki, ehhez képest a forint nagyon sokat gyengült az elmúlt két és fél évben, vagyis forintban számolva sokkal többet kell idén fizetnünk". A szerdán kezdődő Sziget fesztivál két legdrágább fellépője Justin Bieber (pénteken lép fel) és Dua Lipa (szerdán), a nagyszínpados sztárelőadókra fordított költségvetés nagyságrendileg több millió euró. A fellépők között lesz az Arctic Monkeys, a Tame Impala, Calvin Harris, a Kings of Leon, a friss Grammy-díjas ausztrál Rüfüs du Sol és Stromae is. A nagyszínpad előtti teljes küzdőtér területe csaknem 4000 négyzetméter.

Koncertek, előadások és több ezer érdekes program várja a fesztiválozókatForrás: Facebook/Sziget Festival Official

A legtöbb elővételes bérletet az Egyesült Királyságból, Hollandiából, Franciaországból, Németországból és Olaszországból vásárolták a Szigetre. Naponta több mint 150 koncert, előadás és egyéb program, a hat nap alatt mintegy ezer produkció mutatkozik be az 54 programhelyszín valamelyikén. A zene mellett idén is lesz cirkusz, utcaszínház, stand-up és kabaré, tánc és filmvetítés, vurstli és még sok minden más.

(A borítókép forrása: Facebook/Sziget Festival Official)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek