Zöldül a Margit körút, megkezdték a növények telepítését

Elkezdődött a Margit körút zöldítése, 3248 darab évelő és 1970 darab hagymás növény ültetésébe fogott az önkormányzat. Emellett legalább egy tucat fát terveznek még elültetni az érintett területen, a Margit körút páros oldalán - olvasható a II. kerületi polgármester, Őrsi Gergely Facebook-oldalán.

Margit körút látványtervForrás: Főkert/Facebook

Az elavult közműszabályok és térképek miatt rendkívül nehéz megfelelő helyet találni az ültetendő fáknak, viszont szemléletváltással, és már máshol bevált módszerek alkalmazásával van lehetőség a közművek megóvására és a fák életterének biztosítására egyidejűleg, áll a posztban.

3248 darab évelő és 1970 darab hagymás növény ültetésébe fogott az önkormányzatForrás: Őrsi Gergely/Facebook

A most a körúton lévő bokrokat nem hagyták veszni, hanem szakszerű gondoskodás után átültették. A zöldsáv rehabilitációja mellett egységes térkőburkolatra cserélik a területen az aszfaltot, így a későbbiekben könnyebben, valamint kisebb zaj- és porterhelés mellett válnak javíthatóvá a közművek.
A Margit körút zöldítését a Főváros Önkormányzattal együttműködve, a BKM Budapesti Közművek Nzrt. Főkert Kertészeti Divíziója által készített környezetrendezési tervek alapján a II. kerületi Önkormányzat valósítja meg.

Forrás: Őrsi Gergely/Facebook

A Margit körút zöldítése mellett az is cél, hogy a környék üres helyiségeibe ismét élet költözzön. Most újabb 19 helyiség várja leendő bérlőjét a Margit-negyedben. Szeptember elejéig várják a pályázatokat azokra az ingatlanokra, amelyeket augusztus folyamán, a nyílt napokon tekinthetnek meg az érdeklődők. A lista ezen a linken érhető el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek