Belvárosi tűzfalon üveggolyóznak a Pál utcai fiúk

Nemsokára elkészül a belvárosi Corvin sétány utolsó lakóépülete is, a Grand Corvin 2, az épület melletti tűzfalra pedig a kerületben játszódó ikonikus irodalmi mű, A Pál utcai fiúk egy részlete került – olvasható a kultura.hu oldalán.

Az ikonikus falfestmény a Corvin negyednél láthatóForrás: szinesvaros.hu

A festmény a Színes Város Csoport közreműködésével készült. „Molnár Ferenc az egyik kedvenc íróm volt mindig is, ahogy az a korszak is, amelyről írt. A Pál utcai fiúk és a Liliom mellett sok jó és talán kevésbé ismert elbeszélését szeretem, ilyen az Andor, az Egy pesti leány története vagy éppen Az éhes város. Ezért is volt igazán szerethető ez a projekt számunkra, mert az ismeretterjesztés is a része" – mondta el Flór Péter, a Színes Város Csoport főtitkára.

Hosszas mérlegelés után esett a választás az üveggolyózás jelenetreForrás: szinesvaros.hu

Hosszas mérlegelés után esett a választás Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regényére és az ikonikus üveggolyózás-jelenetre. Ennek helyszíne a regényben a Józsefvároshoz tartozó Múzeumkert, ennek történetét őrzi a Grand Corvin 2 épületétől nem messze a Práter utcában egy szoborcsoport is. A zártkörű pályázatra az alkotók friss és kreatív ötletekkel jelentkeztek, de közülük Buzás Aliz illusztrációja nyerte el leginkább a megrendelő tetszését.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek