Az ukrán zászló színei ékesítik ezt a budapesti falfestményt

Az eredetileg piros szívet ábrázoló, Dob utcai falfestmény mostantól az ukrán zászló színeit viseli. A Színes Város Csoportja ezzel szeretné kifejezni szolidaritását a háború miatt Ukrajna felé – olvasható a We Love Budapest oldalán.

Az egykori piros szív most kék-sárgára változottForrás: Facebook/ Színes Város

A turisták egyik kedvenc látványosságát Luke Embden készítette még 2014-ben, aki a Színes Város Csoport meghívására érkezett Budapestre. Az azóta ikonikussá vált rajz hátterében látható írás azt jelenti: „Szeresd a szomszédaidat."  

A csoport a falfestés mellett hamarosan elkészít egy olyan,  budapesti festésekre épülő, kifestő játékot is, amelyet az idemenekülő ukrán gyerekeknek adományoznak azokon a szállásokon, ahol erre szükség van.

A falfestmény Budapesten a Dob utcában találhatóForrás: Facebook/ Színes Város

"Szűkösek a lehetőségeink, de úgy érezzük, hátha a kezdeményezés bátorítást ad mások számára is, hogyha csak egy kis dologgal tudunak segíteni, akkor is vágjanak bele" – mondta Flór Péter, a Színes Város főtitkára, majd hozzátette: "Minden közterületi munkára azonnal érkezik a helyszínen visszajelzés a fővárosiaktól, ezúttal viszont magyarok és ukránok egyaránt hálálkodtak a Dob utcában."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek