A beépített emelőberendezés is működésbe lép a Hungária kocsiszínben

Két év után ismét nyílt napot rendez a BKV, méghozzá május 28-án, a gyermeknap alkalmából. A Hungária kocsiszínben ezen a napon számos ingyenes program várja majd az érdeklődőket - írták az MTI hírében.

A nyílt napra a belépés ingyenes!Forrás: BKV Zrt. / Facebook.com

A tömegközlekedés és a villamosok rajongói tudják, hogy az 1902-ben épített, majd többször átalakított, felújított Hungária kocsiszín 2006 óta a Combino villamosok otthona. A nyílt napon azonban ők is és a laikus érdeklődők is megnézhetik működés közben a kocsiszín különlegességét, a beépített emelőberendezést, amely teljes, 54 méteres hosszában tudja megemelni a nagykörúti "cirkálókat" - közölte Facebook-oldalán is a BKV Zrt.

Itt mutatkozik majd be a társaság különleges játszóbusza, a Gördülő játszóház is, amelyet egy duplacsuklós Van Hool járműből alakítottak ki, és kívülről a BKV rajzpályázatára érkezett nyertes művek díszítenek. A BKV a járványhelyzet miatt 2021 óta várja, hogy a szélesebb közönség is megismerhesse a játszóházat.

Az előzetesen regisztráltak részt vehetnek egy csarnoklátogatáson vagy a "hógéppel" is utazhatnak, bárki megtekintheti ugyanakkor az Álmok álmodói interaktív kiállítást és a járműkiállítást, vagy részt vehet a Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági élményprogramján. A gyerekeket arcfestés is várja, a felnőtteket pedig a toborzó villamos.

Az egyik toborzó villamos belsejeForrás: Travelo.hu

A nyílt napon tartják a BKV Gurulós történetek címmel meghirdetett mese- és novellapályázatának díjátadóját is, a közönség pedig mind a 43 beérkezett pályaművet megismerheti majd. A rendezvényt május 28-án, szombat tartják 10 órától 16-ig. A Hungária kocsiszín címe az 1087 Budapest, Brüll Alfréd utca 1-es szám.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek