Villamos rajongók figyelem! Egy szelíd nagymacska dorombol a síneken

Újabb járattal bővül május 14-től, szombattól a fővárosi nosztalgiajáratok köre. A Deák Ferenc térről minden hétvégén közlekedő N19-es mellett havonta egyszer az N18-as nosztalgiajárat is közlekedik a Szent János Kórház és a Csóka utca között. Ezen a hétvégén a rajongók kedvencével, a híres Bengáli villamossal lehet utazni – olvasható a BKK sajtóközleményében. 

Új nosztalgiavillamossal utazhatunk a fővárosban szombattólForrás: BKK sajtóközlemény

Az N18-as nosztalgiajárat szombaton a Szent János Kórház–Széll Kálmán tér–Krisztina körút–Szent Gellért tér–Bartók Béla út–Csóka utca útvonalon közlekedik. A Városmajor árnyas fái közül a csodás panorámájú Dunapartra ér ki ez a járat, majd Kelenföldön egészen a Csóka utcáig szállítja az utasokat.

A korábban Budapesten is közlekedő, de az elmúlt évekig a vidéki nagyvárosok jellemző típusú villamosa az FVV „Bengáli" 1233-as pályaszámú villamos érkezik vissza a fővárosba. Az N18-as járat havonta egyszer közlekedik majd: május 14-én, június 11-én, július 9-én, augusztus 13-án, szeptember 10-én és október 8-án, szombaton.

Ezen a járaton a „Bengáli" villamos mellett később pótkocsis nosztalgiavillamosok is feltűnnek,így mindig érdekesnél érdekesebb járművek várhatók a közlekedésbarátok nagy örömére.

A „Bengáli" típus első járművét 1961-ben építette meg Budapesten a Fővárosi Villamos Vasút (FVV) főműhelye, saját tervek és koncepció alapján. Összesen 181 ilyen favázas járművet helyeztek üzembe a gyártás közel két évtizede alatt. A típus Budapestről 1983-ban tűnt el, Debrecenben, Miskolcon és Szegeden viszont a legutóbbi időkig közlekedett. Jellegzetes morgó hangja és lomha mozgása miatt a bengáli tigrisre utaló becenevet kapta. Budapestre történő visszaérkezése után a BKV gyönyörűen felújította ezt a villamost, így ez lett az egyik legkedveltebb jármű a budapesti a nosztalgiaflottában.

A nosztalgiajáratokat nosztalgia vonal- vagy napijeggyel lehet igénybe venni, amelyek elővételben megvásárolhatók a BKK értékesítő pontjain, valamint elérhetők a nosztalgiajáratok személyzeténél is. További részletek a Menetrend (bkk.hu) oldalon találhatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek