Unod a Normafát? Itt megtalálod Budapest felfedezetlen parkjait

Új célpontokkal, kevésbé ismert helyszínekkel és Budapest tulsó felén lévő ismeretlen parkokkal és erdőkkel teli szabadidős térképet készített a Főváros – olvasható az Én Budapestem oldalán.

A térképre összegyűjtötték Budapest látogatható természetvédelmi területeit, parkerdőit, kisebb-nagyobb zöldterületeit, a kerékpáros célpontokat és a családbarát biciklis útvonalakat is. Ezen kívül megtalálható rajta többek között Budapest legújabb parkja, a Pünkösdfürdő park vagy a Jegenye-völgy, Budapest egyik legfrissebb természetvédelmi területe. Listába szedték azokat a parkerdőket is, amiket nem vagy alig látogatnak a budapestiek, pedig a jelenlegi használatnál sokkal több lehetőség van bennük. Ilyen például a Terebesi-erdő, aminek a tájépítészeti tervezésére a közelmúltban írtak ki pályázatot.

A térkép Budapest kevésbé ismert zöld területeit és biciklis útvonalakat is tartalmazForrás: Facebook/Margitsziget

A térképen olyan kerületi jelentőségű zöldfelületek, kisebb parkok, árnyas terek is megtalálhatóak (összesen majdnem 150 darab), amiket elsősorban a környékbelieknek ajánlanak felfedezésre, de természetesen messzebbről is megéri felkeresni őket. A térkép célja, hogy az emberek minél több különböző zöld területet fedezzenek fel, és ne használják agyon a jól ismert és közkedvelt területeket, mint például a Normafát. 

A cél, hogy az emberek minél több új zöld területet fedezzenek felForrás: Facebook/Normafa

A térkép első változatát a járvány alatti lezárásokkor hozta létre a Főváros, hogy segítse a nagyon népszerű, túlhasznált helyek zsúfoltságának csökkentését. A térkép legutolsó frissítése 2022. március 30-án történt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek