Miénk a Duna: Indul a BKK hajójárat, ismét autómentes lesz a rakpart

Minden jel arra mutat, hogy most már tényleg itt tavasz, és végre kiélvezhetjük a fővárosunkat átszelő folyó adta lehetőségeket. Április 29-től újraindulnak a BKK hajójáratok, hétvégente pedig ismét autómentes lesz a pesti alsó rakpart – tudtuk meg a BKK sajtóközleményeiből.

Már a húsvéti ünnepi hétvégén is ízelítőt kaphatunk a dunai élménybőlForrás: BKK

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is útjára indul a BKK és a MAHART együttműködésében közlekedő Budapesti Körjárat a Duna fővárosi szakaszán. A menetrend szerinti járat csak 29-én indul, de aki nem szeretne csaknem két hetet várni, az már a húsvéti ünnepi hétvégén is ízelítőt kaphat a dunai élményből. Ideiglenesen április 15. és 18. között is hajózhatunk majd, a szezonnyitó napon, pénteken, a BKK havi- vagy hosszabb érvényességű bérlettel külön jegyvásárlás nélkül.

Április 29-étől, péntektől pedig már hétfő kivételével minden nap, 12 óra és 20 óra között két óránként indul járat. A hajó a Nemzeti Színház és a Margitsziget között közlekedik, és a Vigadó tér, Akadémia, Margitsziget (Sportuszoda), Batthyány tér kikötőkben áll meg. Az utolsó járat 21:15-re ér vissza a Vigadó térre.

A járatra keddtől péntekig a BKK havibérletével, vagy az annál hosszabb érvényességű termékeivel szállhatunk fel. Mivel azonban a Budapesti Körjárat nem közszolgáltatás, a BKK közösségi közlekedési járatain érvényes utazási kedvezmények – például a 14 éven aluliak vagy a 65 évnél idősebbek díjmentessége – a hajójáratokon nem vehetők igénybe, de a 7 évnél fiatalabb gyerekek ingyen utazhatnak. Szombaton és vasárnap, illetve a bérlettel nem rendelkező személyeknek 1500 forintos napijegy váltható. Jegyet a Vigadó téri hajóállomáson, a többi kikötőben pedig a hajón válthatunk, mellyel korlátlan alkalommal utazhatunk. További információ a MAHART oldalán olvasható.

Hétvégente ismét autómentes lesz a Margit híd és a Közraktár utca közötti rakpartszakasz a pesti oldalonForrás: BKK

Egy másik közleményben arról adott hírt a BKK, hogy hétvégente ismét autómentes lesz a Margit híd és a Közraktár utca közötti rakpartszakasz a pesti oldalon. A pesti alsó rakpartra a mostani hosszú hétvégén, nagypéntekre virradó éjszakától hétfő este 23 óráig nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők.

A 105-ös és a 178-as autóbuszok a Gyöngyösi utca végállomás felé a Petőfi Sándor utcán át közlekednek, nem érintik az Eötvös tér és a József nádor tér megállóhelyeket, megállnak azonban a 15-ös és a 115-ös buszok Erzsébet téri megállójánál. A rakpart tavaly szeptemberben nyílt meg legutóbb hétvégén az érdeklődők előtt - olvasható a közleményben.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek