Retro stílusban élednek újjá az M3-as megállói - Látványtervek érkeztek

A BKV közleménye szerint májusban már birtokba vehetjük a 3-as metró Kálvin tér, Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák felújított állomásait, melyeket rövidítve 3K állomásként emleget a BKV. Ezekhez április 8-án már mellékeltek látványterveket is, melyekről volt olyan lap, amelyik azt írta, olyan stílusban készültek, mint a régi tudományos-fantasztikus filmek kulisszái.

Corvin-negyedForrás: BKV.hu / látványtervek

A meglátás nem jár messze az igazságtól. A közlemény videójában ugyanis Csapó Balázs és Germán Tibor építészek arról beszéltek, hogy az ötven éve épített szakasz állomásainak világa a maga nyers ipari esztétikájával sikeres, jegyzett műnek tekinthető, amit megpróbáltak tovább vinni.

Szintén a videóban meséltek arról, hogy az állomásokon több helyen is lesz olyan rész, ahol lebontva maradnak a takarólemezek, így az utazóközönség láthatja majd az eredetileg bányászott szerkezeteket, amik eddig rejtettek voltak. Azaz lesz egy nyerseségük az állomásoknak, amit nagyon vidám, élénk színekkel, grafikailag rajzos felületekkel oldanak majd fel. 

Semmelweis KlinikákForrás: BKV.hu / látványtervek

A 3K állomás után, az utolsó fázisban a Lehel tér, a Nyugati pályaudvar, az Arany János utca, a Deák Ferenc tér, a Ferenciek tere és a Nagyvárad tér metróállomások készülnek majd el, ezekhez még munkaközi látványtervek vannak csak.

A felújítás menete
A 3-as metró felújítása 2017. november 6-án kezdődött az északi szakasszal, amit 2019. március 30-ra fejeztek be. Ezután a déli szakasz következett, aminek a munkáit 2019. április 6-án kezdték, és 2020. október 22-én fejezték be. Jelenleg a középső szakasz felújítása folyik, valamint három további állomáson a liftek utólagos beszerelése.

 Címlapkép forrása: screenshot/youtube

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek