Gyalogos híd épül a ráckevei Duna-ág felett Csepelen

Elkezdődött az osztószigeti gyalogos híd építése, amely a Csepel-sziget és az épülő Budapesti Atlétikai Stadion között teremt majd kapcsolatot a járókelőknek, írja Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ igazgatója a Facebook-oldalán.

A poszt szerint a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Magyar Építő Zrt. valamint az alvállalkozó és kivitelező Hídépítő Zrt. már elkészült a cölöpök alapozásával a IX. kerületi és a XXI. kerületi Csepeli oldalon, és az Osztószigeten a Clark hajódaruval beemelte a hetven méter magas és a közel kétszáz tonnás pilont.

A híd a Ráckevei (Soroksári)-Duna-ág felett létesül a Kvassay zsilip és a Duna torkolata között. Ezen a szakaszon helyezkedik el az Osztószigetnek nevezett mesterséges sziget, mely a Duna-ágat a zsilip előtt ketté osztja. A híd innen kapta a nevét. Az Atlétikai stadion és a Csepel-szigeten megvalósuló Atlétikai edzőpályával való kapcsolatot gyalogos híd fogja biztosítani. 

A Csepeli közpark látványterveiForrás: Vitézy Dávid/Facebook

Az épülő hídról közvetlenül el lehet majd jutni az új 36 hektáros Csepeli közparkba, amelynek előzetes terveiről mi is írtunk. Ez része lesz annak a nagyon hosszú gyalogos-kerékpáros tengelynek is, amely néhol kiszélesedve nagyobb zöldfelületeket is tartalmaz. Mindenesetre keresztező gépkocsiforgalom nélkül lehet majd gyalog végighaladni a Duna Arénától Csepelig, írja a poszt.

A közel 170 méter hosszú osztószigeti híd (168,9 méter) kéttámaszú, egypilonos, ferdekábeles gyaloghíd lesz, acélszerkezetű merevítőtartókkal és pályalemezzel. A híd átadása 2023. március 31-én esedékes az Atlétikai stadionnal együtt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek