Megújult a városszéli park Óbudán, átadták a Pünkösdfürdő Parkot!

A közel 7 hektáros új park a Radó Dezső Terv részeként valósult meg, és összesen 685 fával, több ezer cserjével, évelővel gazdagítja a gyepes gátoldalt - olvasható a Budapest Városháza Facebook-posztjában. A hosszútávú terv célja az, hogy 2030-ig két margitszigetnyi területtel növelje a főváros zöldterületét, illetve, hogy a Duna minél több ponton elérhető legyen a budapestiek számára. Az Óbudán most átadott Pünkösdfürdő Park pedig mindkét célnak megfelel.

Pünkösdfürdő ParkForrás: ©Dimeny Andras (168.hu)/ Budapest Városháza / Facebook.com

Az új parkot teljes egészében a Főkert csapata álmodta meg: ők tervezték és vezényelték le az egész beruházást. A fák között a területen elültettek gyümölcsfákat is találni – ezek egy része a Főkert munkatársai által előnevelt, több mint tízéves fák.

De a zöldfelület, a fák és a cserjék mellett a különféle sportolási lehetőségekre is hangsúlyt fektettek a tervezők. A cél az volt, hogy a városszéli park közelebb hozza a természetességet és a pihenési lehetőségeket, de közben a park szerkezete, a funkciók kialakítása, a formavilág, és az anyaghasználat is támogassa az aktív kikapcsolódást. 

A tervezők szerint a parkra jellemző természetesség és az alkalmazott kortárs elemek izgalmas egységet alkotnak.

A poszt szerint a Pünkösdfürdő Park technikailag felkészült arra, hogy használatba vegyék az érdeklődők, hiszen az épített elemek készenállnak, de "igazán szép arcát – ahogy minden kertészeti munka esetében – itt is csak a tavasz-nyár mutatja majd meg. A "beállt" növényzetet pedig 1-2 év múlva láthatjuk."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek