Hétfőtől ismét szabad az út a pesti alsó rakparton

Az id. Antall József rakparton, valamint a Jane Haining rakparton is a végéhez ért az ivóvízvezeték-építés: sikeresek voltak a nyomáspróbák, elkészült a nyomvonal burkolatának helyreállítása, jelenleg pedig az útburkolati jeleket festik fel.

Duna-parti projektek térképeForrás: BKK.hu / Press

A műszaki átadás-átvétel folyamata a tervezettnél korábban, április 10-én lezárul, így április 11-től, hétfőtől ismét szabad az út a gépjárművel közlekedők előtt a pesti alsó rakparton a Margit híd és az Eötvös tér között, illetve tovább az Erzsébet hídig - írták a BKK közleményében.

A Fővárosi Vízművek saját forrásból végzi a Margit híd és az Erzsébet híd között húzódó, 1200 milliméter átmérőjű főnyomóvezeték cseréjét. A Lánchídtól északra tavaly augusztus 23-án, délre pedig november 6-án kezdődtek a munkák. 

Április közepén kezdődik a munka a Jászai Mari tér és a Markó utca között

A Széchenyi rakparton (a Jászai Mari tér és a Markó utca között) április 19-én kezdődhet a főnyomócső cseréje, és előreláthatólag 2022. negyedik negyedévében fejeződik be. Az azt követő ütemben, az Erzsébet hídi csomópontnál várhatóan idén júliusban indulnak a munkák.

Elindul a RAK-PARK projekt is

A RAK-PARK projekt a pesti Duna-part Kossuth Lajos tértől Fővám térig tartó szakaszát tenné élhetőbbé. Cél, hogy növekedjenek a városi parkjellegű zöldfelületek, és közelebb kerüljenek a városlakók a vízparthoz. Az első ütem az id. Antall József rakpart és a Március 15. tér között, a második pedig délre, a Fővám térig valósul meg, ezeknek a tervezése folyamatban van - olvasható.

Címlapkép: A felvétel 2021. június 7-én készült, mikor lezárták az Idősebb Antall József rakpartot az Eötvös tér és a Margit híd között - Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek