Lebegő dühöngő és gyilokjáró, játszó-paradicsom kicsiknek és nagyoknak a belvárosban

Az 1400-as években emelt pesti városfal szomszédságában talált othonra Budapest egyik legújabb közösségi tere, a Bástya park. Aki erre veszi útját, nem csupán egy minden igényt kielégítő játszóteret, hanem egy magasba emelt dühöngőt, amolyan lebegő sportpályát, tanösvényt, és kilátópontot is talál. 

Fentről nézve - a volt gyilokjáró folyosóForrás: Pataky Zsolt / Budapest Underground

Az újonnan épült, zöld fákkal, növényekkel beültetett parkot a napokban adták át az V. kerületben a Bástya utcában, ahová fotósunk is ellátogatott kisfiával. A régi gyilokjáró városfal folyosójáról messze ellátni. Akkor sem kell haza sietni a parkból, ha eleredne az eső, hiszen egy méretes esőbiztos teret is terveztek a területre.

A játszótér teljes gumiborítást kapott a korszerű követelményeknek, valamint a gyermekek biztonságos kikapcsolódásának érdekében. Fotósunk gyermeke, önfeledten vette birtokba az újdonsült játékbirodalmat. 

Kint is bent is játékosanForrás: Pataky Zsolt / Budapest Underground

A közösségi parkot, magas tűzfalak veszik körül, melyekre a tervek szerint, hamarosan futónövények kerülnek, így egy összefüggő zöldfalat alkotva, ezzel is élhetőbbé, fenntarthatóbbá és kellemesebbé tehetik a belvárosi gyerekek közösségi életét. A kiszolgálóépület szomszédságában hamarosan tanösvény, vízjáték és egy várostörténeti galéria is helyet kap, a számos érdekfeszítő, hasznos elem mellett.

Hamarosan zöldbe öltöznek a tűzfalak isForrás: Pataky Zsolt / Budapest Underground

Régóta várták a kerületi családok, hogy visszakaphassák azt, ami az övék. A Bástya utcai óvoda gyermekei, mostantól őrzött területen játszhatnak — mesélte kollégánk, Pataky Zsolt, aki szintén a kerület lakosa. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek