Új köntösben a Kútvölgyi Kórház

Régi adósságot törlesztettek a Kútvölgyi Kórház homlokzatának felújításával. A homlokzat cseréje mostanra készült el, ám vélhetően az év végéig további beruházásokra, fejlesztésekre is sor kerül az intézményt illetően — olvashattuk az infostart oldalán.

Már csak az állványokat kell leszerelniForrás: Facebook.com/furjesbalazsbp

A méltatlan állapotokat már nem lehetett fenntartani, ezért is volt szükség az azonnali lépésekre. 2022 tavaszára ígérték a felújítást, melyből a homlokzatfelújításal elkészültek, a napokban már az állványok bontása is megkezdődött, utána visszaáll a rend.

Összesen 11 000 m2 felületen bontották le a régi, elavult, külső burkolatot, és kicserélték a teljes szigetelést. Vadonatúj ablakokat kapott az épület, és megtörtént az energetikai korszerűsítés is, megújult a fűtés-hűtés rendszer.

A munka ezzel nem áll le, hiszen hamarosan folytatódik a Kútvölgyi belső korszerűsítése is. 250 új betegágy, műtők és endoszkópos labor kialakítása is szerepel a tervek között, ahogy új orvosi szobák és közösségi terek létrehozása is. Ezen munkálatok befejezését az év végére ígérték a beruházók és kivitelezők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek