Kerékpárra fel! Közeledik a Budai BringaBörze

A Fény Utcai Piac és Kereskedelmi Központ, a budai oldal egyik legaktívabb piaca, hagyományörző jelleggel rendezi meg az első Budai BringaBörzét március 27-én; emellett ugyanezen a napon a Marczibányi téri Művelődési Központ is számos bringás és nem bringás programmal várja majd a látogatókat – olvasható a sajtóközleményben.

A "Budai BringaBörze és Chill" névre keresztelt sportolós és lazulós eseményen a környezettudatosság és a zöld közlekedés jegyében bárki értékesítheti használt kerékpárjait, rollerjeit vagy éppen be is szerezhet egyet.

De nem csak az adok-veszek programon lesz a hangsúly, hanem a jótékonykodáson is, ugyanis a rendezvény alatt az árusító asztalok bérleti díjának egy részét a Budapest Bike Maffia szervezetnek adják, akik arról ismertek, hogy kerékpárral járják az utcákat és rászorulók részére szállítanak ételt.

A rendezvény 9-től 14 óráig tart, vele párhuzamosan azonban átsétálhatunk majd a mindössze pár percre található Marczibányi Téri Művelődési Központba, ahol 10 órától késő délutánig számos sportos, zenés, táncos és bringás program várja majd a gyerekeket és a felnőtteket, bringásokat és nem bringásokat egyaránt.

Amint a rendezvény leírásában írták, a bőrzén vásárolt kétkerekűvel, a Lövőház utcán feltekerve a Marczi udvarán ingyenes bringaszervíz várja a nagyérdeműt, így egyből lesz lehetőség a láncolajozásra, a pumpálásra és az ülés megemelésére is.

Programok a buboréktündértől a Tintanyúlig

10:00 - Mangi Kornélia táncperformansz az Aventinus Udvarban (belső kert)

10:00 - DJ-k a kertben - downtempo, jazz, hip hop, lounge és az ambient dallamain keresztül utaztat minket dj Suhaid, Crimson, Vike

10:00 - bringajátszótér a kicsiknek

10:30 - közteherbringások érkeznek, a kerékpárokat egész nap ki lehet próbálni

10:30 - bringaszervíz - láncolajozás, fék beállítás, kerék pumpálás

10:30 - turmixbringa - készítsd el saját turmixod, saját erődből!

11:00 - Buboréktündér, egész napos bubizás a tündérrel

11:00 - Budapest Bike Maffia főz

11:00: Farkasházi Réka és a Tintanyúl - Életmesék gyerekkoncert - a Marczi színháztermében

12:00 - 14:00 gördeszka oktatás - kitelepült gördeszkapályán

 A borítókép csak illusztráció, forrása: Pixabay/BriF

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek