Megkóstoltuk - megnyílt a főváros első amerikai kézműves fánkozója

Mostantól Budapesten, az Astorián várja a fánkok és a milk shake-ek szerelmeseit a Cream Donuts and Shakes, ahol hamisíthatatlan amerikai receptúra alapján készült krémes, habkönnyű fánkokat és lélegzetelállító emeletes milk shake-eket kóstolhatnak a vendégek.

A fánkkultúra Magyarországon is virágzik - különösen most a farsangi időszak környékén -, mindazonáltal az eredeti amerikai fánk eddig hiányzott a hazai üzletek repertoárjából. Alex Hemingwayt, - a fánkozó Floridából Magyarországra költözött alapítóját - gyermekei folyton azzal nyaggatták, hogy hol és mikor ehetnek és ihatnak már igazi amerikai fánkot és milk shake-eket. 

A Cream Donuts különleges fánkjai mind kézzel készülnekForrás: Gáll Franciska

"A Cream fánkjai igazi egyéniségek, nincs két ugyanolyan! Hiszen minden Cream Donut kézzel készült, egyedi darab - imádnivaló és pont olyan különleges, mint amilyen Te vagy" - ezzel a mondattal találkozhatnak azok, akik elviteles dobozba kérik az újonnan nyílt Cream Donuts and Shakes fánkjait a főváros első amerikai kézműves fánkozójában. A fánkok kísérletezésnek részét képezték a különböző íztesztek, de az is, hogy milyen minőségű és hőmérsékletű tisztított vízzel dolgozzanak, mennyi ideig kelesszék, és hogyan kezeljék sütés előtt a tésztát. Az eredmény pedig magáért beszél, a minden nap frissen készített kézműves fánkok könnyedek, levegősek és isteni finomak, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva.

A Creamben minden fánkot kézzel készítenek, ami a design-ra is igaz, hiszen még azokat a fánkokat is kézzel mintázzák az üzlet cukrászai, amelyek valamilyen 3D-s figurával egészülnek ki. Gépeket a díszítés egyetlen fázisában sem használnak, arra azonban nagy hangsúlyt fektetnek, hogy a sütés tökéletes körülmények között történjen. Az alapszortimentben 25 különböző ízesítésű fánkot kínálnak, van köztük kinder tojásos, oreós, karamellás, dinnyés, de ezen felül pedig minden hónapban újabb meglepetéssel készülnek a vendégeknek, például a Toy Story, a Super Mario, a Minyonok és a Star Wars is visszaköszön majd idén a fánklapról. 

Nagyon ízlett a "Piggycorn" névre keresztelt epres fánkForrás: Gáll Franciska

Az új amerikai ihletésű hely a shake-ek terén is szeretne újat mutatni a magyar vásárlóknak. A különleges, helyben készített kézművesfagylalt alapú creamshake-eket azoknak az édesszájú vendégeknek ajánlják, akik nem riadnak meg az emeletes óriás shake-ektől sem. A kínálatban 5 féle creamshake közül lehet majd választani, a repertoárt pedig időről időre frissítik a vendégek visszajelzései és igényei alapján.

Az egyedi milkshakek-hez fánk is dukálForrás: Gáll Franciska

A meglepetés pedig biztosan nem marad el, ha valaki a creamshake-ek mellett teszi le a voksát, hiszen az emeletes shake-et szó szerint kell érteni: a krémes fagylalt alapú finomságokat a gumicukortól az Oreo darabokon át rengeteg feltéttel kínálják, a tetejéről nem maradhat el a tejszínhab, a csúcsot pedig minden esetben egy, vagy több fánk koronázza meg. Persze ha valaki sós finomságra vágyik, az sem marad éhes a Creamben, számukra az amerikai bagelkínálat lesz a befutó az új helyen. A házhoz szállítást azonban senki se keresse, hiszen a tulajdonos célja, hogy a fánkozás igazi élményt adjon, ehhez pedig úgy véli, hogy elengedhetetlen a személyes kontaktus.

Tekintsd meg a Cream fánkozó megnyitóján készült videónkat!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek