Ez a meggyes, túrókrémes édesség lett Budapest desszertje

Immár negyedik alkalommal hirdették meg a Budapest desszertje versenyt, melynek célja, hogy egyre többen megkóstolhassák a magyar édességipar minőségi desszertjeit. Az idei versenyt a budapesti Cocó7 Csokoládé Bolt és Látványműhely nyerte - adja hírül az MTI.

Amarena meggyes túró mousse ropogós étcsokoládéba mártvaForrás: Cocó7 Csokoládé Bolt és Látványműhely / Facebook.com

Mint Rebrus Csaba, a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség elnöke a most díjazott édességekkel kapcsolatban elmondta, a továbbjutás szempontjából fontos feltétel volt, hogy a desszert bárki által beszerezhető alapanyagokból készüljön, amik egész évben elérhetők. A megmérettetésen minden évben meghatározzák a desszertek alapanyagait, idén a cukrászoknak a csokoládé és a túró felhasználásával kellett elkészíteniük az édességet.

A versenyen a jelöltek anonim módon indultak idén is. Az ötfős zsűri előtt az édességek sorszámmal, logó nélkül jelentek meg. A verseny győztese 2021-ben a budapesti Cocó7 Csokoládé Bolt és Látványműhely lett, ami egy meggyes-túrókrémes finomsággal szerezte meg az első helyet.

Bretz Bernadett, a cukrászda tulajdonosa és cukrásza elmondta: a desszert alapját adó krém egy nagyon könnyű túrómousse, amelynek közepébe amarénás, mandulalikőr ízesítésű, kompót jellegű meggy került. A süteményt kakaóvajas, hatvan százalékos étcsokoládés krémbe mártották. A gömb alakú süteményt megkóstolhatják majd az Édes Napok Budapest édességünnepen, amit a Szent István-bazilika előtt rendeznek szeptember 17-től.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek