Ilyen egy édesen tudományos, kényeztető csokitúra

Szigethalmon jártunk a Sweetic Csokoládémanufaktúra műhelyben, ahol beavattak minket a csokikészítés rejtelmeibe, megtudhattuk, honnan származik az igazi csokoládé, megtanultuk hogy mi a különbség a minőségi és a silány csokoládé között, és különleges finomságokat is kóstolhattunk. 

A Sweetic csokoládéműhely tulajdonosai Zala Judit és Zala Viktor CsokiCOOLtúra néven szerveznek programokat, melyek során az érdeklődők játékosan tanulhatnak a csokoládé történelméről, különleges csokoládékat kóstolhatnak, elkészíthetik a saját csokijukat, és a végén egy csokikvízen mérethetik meg a tudásunkat. 

Elkészíthetjük a saját csokinkat isForrás: Gáll Franciska

 A műhely célja, hogy minél többen találkozzanak a minőséggel és válasszák azt a mennyiség helyett. A családi vállalkozás 2013 óta sikeresen működik, az elmúlt években a Beriolett (tökmagkrém, áfonya) és a Tropical (chili, gyömbér, koriander, maracuja) bonbonok több rangos világversenyen is díjat nyertek. Ezen kívül különleges libatepertős, sós-karamellás, matcha teás, vörösboros, kávélikőrös, zöld diós vagy guava-joghurtos csokoládékat is kóstolhatunk. 

Ilyen finom csokikat kóstoltunkForrás: Gáll Franciska

A program kezdetén nagyon finom és különleges kakaóbabos teával kínáltak, majd egy rövid videó segítségével közelebb kerültünk a kakaóbab megismeréséhez. Ezt követően megtudtuk, hogy mi a különbség a minőségi és a silány csokoládé között, és hogyan ismerhetjük ezt fel. Ebben segít, ha elolvassuk a csomagolást, mert itt azt az összetevőt tüntetik fel elsőként, amiből a legtöbb van az adott termékben. Így hát az a legjobb, ha első helyen a magas kakaótartalom áll.

Ezután a kedvenc részem, a csokikóstolás következett, majd egy formába öntve elkészíthettük a saját csokoládénkat tej-, fehér- és étcsokoládéból, színes cukordrazsékkal díszítve. Amíg a csokik a hűtőben megdermedtek, addig extra csokinyereményekért játszhattunk a kvíz kitöltésével. Nem volt könnyű, sok beugratós kérdést kellett megválaszolni. 

Különleges csokiválogatás a Sweetic kínálatábólForrás: Facebook/ Sweetic Csokoládémanufaktúra

Nagyon élveztem a csokitúrát, sok érdekességet tudtam meg az egyik kedvenc édességemről, és soha nem ettem még ilyen különleges csokoládékat! Nézd meg a Sweetic csokoládéműhelyben készült összefoglaló videót, látogass el te is, és merülj el a csokikultúra világában. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek