Új kerékpárutak épülhetnek Pesterzsébeten

Biztonságos kerékpáros kapcsolatok jöhetnek létre Budaepst XX. kerületében, Pesterzsébeten annak köszönhetően, hogy jelentős közlekedési fejlesztések indulnak a kerületben, adta hírül a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egy közleményben. Az Európai Unió Hivatalos Lapjában (Tenders Electronic Daily, röviden TED) szeptember 10-én jelent meg a kivitelezési munkákra vonatkozó ajánlati felhívás.

IllusztrációForrás: https://pixabay.com/wfranz

Az eredményes közbeszerzési eljárás lebonyolítását követően a munkák várhatóan jövő márciusban kezdődhetnek, és 2022 végén fejeződhetnek be.

A tervezett fejlesztésekkel biztonságosabb lesz a kerékpáros közlekedés, és könnyebben megközelíthetőek lesznek a kerületben lévő köz- és oktatási intézmények, üzletek, a tömegközlekedés megállói, valamint a lakóövezeteket.

A cél az, hogy a mindennapi ügyintézés, a munkába, óvodába vagy iskolába járás biciklivel is minden korosztálynak elérhető legyen,

illetve az új fejlesztések jóvoltából egyre többen döntsenek a kerékpározás mellett, akár a közösségi közlekedéssel társítva is.

A tervek szerint a főbb útvonalak mentén – például a Török Flóris utcában, a Topánka utcában és a Baross utcában – kerékpársávokat alakítanak ki, valamint a Helsinki út–Kossuth Lajos utcai csomópont környezete is kerékpárosbaráttá válik. Emellett a Határ út és a Nagykőrösi út mentén kerékpárutakat létesítenek a csomópontokban kerékpáros átvezetésekkel, továbbá fejlesztik a közvilágítást is. Pesterzsébet központjában, Szabótelepen és Pacsirtatelepen átfogó kerékpárosbarát infrastrukturális fejlesztések valósulnak meg forgalomcsillapított övezetek létrehozásával. A kedvelt úti céloknál – az oktatási, közigazgatási, kereskedelmi, sport- és egészségügyi intézményeknél – új kerékpártámaszokat helyeznek el, hogy ezzel is segítsék a közlekedőket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek