Már tesztelik az új közbringarendszert a fővárosban

Április 15-től a BKK 100 munkatársa 230 db új kerékpárral teszteli a Mol Bubi rendszerét. Ennek során a regisztrációs és bérlési folyamatokat vizsgálják, illetve a rendszer adatkommunikációs kapcsolatait ellenőrzik, hogy kiszűrjék az itt jelentkező hibákat - derül ki a BKK közleményéből.

Forrás: BKK/Nyirő Simon

A tesztelés kizárólag akkor léphet a következő szintre, ha minden rendben működik, illetve a tesztek során észlelt esetleges hibákat kijavították. A próbaüzem következő lépésében a BKK már 200 főre növeli a tesztelők létszámát, akik a valós helyzetnek megfelelően, komolyabb terhelés mellett figyelik a működés során jelentkező esetleges hibákat. Az éles indulás feltétele az, hogy több napon keresztül hibamentesen működjön a rendszer.

Hét évvel a fővárosi közbringarendszer indulása után nem csak a Bubi logója, arculata, hanem a szolgáltatás is megújul: 1200 új, az eddigieknél 3,1 kg-mal könnyebb kerékpár érkezik Budapestre, melyeket fújt, defekttűrő gumikkal szerelnek fel. Ezek a korábbi szivacstömlős kerekekkel szemben jelentősen könnyebb és gyorsabb haladást biztosítanak. Emellett okoslakat és praktikus mobiltartó is lesz a bringán, felhasználóbarát, új weboldal és applikáció készül, új, megfizethető díjszabás lesz, és megszűnik a kauciós díj.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek