Elkészültek a látványtervek a Déli körvasút mentén születő zöldfolyosóról

Elkészültek a Déli Körvasút mentén két oldalt készülő, a Budaörsi úttól a Dunáig húzódó zöldfolyosó tájépítészeti tanulmánytervei a NIF/Lépték-Terv jóvoltából - írja Vitézy Dávid a Facebook-oldalán.

A Kelenföldtől Ferencvárosig tartó, a Dunát is keresztező vasúti szakaszon a meglévő kettő mellé épül harmadik, egyes szakaszokon egy negyedik vágány, illetve három teljesen új vasútállomás, köztük egy Budán, a Kopaszi-gátnál Nádorkert néven.

Ahhoz, hogy a jelentős építkezés után a vasútmenti területek a legjobban szolgálják az itteniek mindennapjait, rendezett, zöld, a gyalogosok, kerékpárosok, sétálók, pihenők igényei szerint berendezett városi tereket kívánnak létrehozni - olvasható a posztban. Ez nemcsak a ma is zöld Hamzsabégi úti szakaszt, hanem számos elhanyagolt, megközelíthetetlen vasút menti területet is érint.

A környezetrendezés ugyanakkor, mint Vitézy Dávid megjegyzi, jelentős részben csak a vasútfejlesztés után tud megtörténni, hiszen számos érintett terület a kivitelező felvonulási területe lesz. A Déli Körvasút fejlesztése várhatóan 2027 végéig tart.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek