Internetre költöztette a talált tárgyak osztályát az Osztrák Vasút

Az osztrák pályaudvarokon és vonatokon évente mintegy huszonötezer tárgyat – irattáskát, mobilt, hangszert vagy éppen kerekesszéket és gyémántgyűrűt – felejtenek az utasok. A gyorsabb és könnyebb ügyintézés érdekében az Osztrák Vasút (ÖBB) mostantól a bécsi reptéren, valamint a német és a svájci vasúttársaságnál is használt online rendszerre áll át – tájékoztatta szerkesztőségünket Bécs város külképviseleti irodája.

Forrás: Michael Fritscher / ÖBB

Az internetes felületen a könnyű áttekinthetőség érdekében a talált tárgyakat kategóriákba sorolják, a kategóriákat szimbólumok jelölik. A talált és keresett tárgyakhoz ezután további adatokat adnak meg, illetve kérnek, hogy gyorsan ki lehessen deríteni, leadták-e már a keresett tárgyat. Sikeres azonosítás után a visszaküldést is el lehet indítani néhány kattintással, és az ügyfelet tájékoztatja a rendszer, hogy hol veheti át a tulajdonát.

Forrás: Lost & FoundApp / ÖBB

Az online portált németül, angolul, franciául és olaszul lehet használni, nagyon könnyen kezelhető a felhasználói felülete és teljesen akadálymentes. A rendszer összehasonlítja a már bevitt tárgyak adatait a keresett tárgyéval, és azonnal mutatja a lehetséges egyezéseket. Új talált tárgy rögzítése esetén pedig automatikusan figyelembe veszi a korábbi kereséseket is. Az ÖBB online Lost&Found szolgáltatása erre a linkre kattintva érhető el.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek