Nagy koripálya teszt - Ilyen volt a Városligeti Műjégpálya

Új, hetente megjelenő cikksorozatunkban teszteljük és összehasonlítjuk a budapesti jégpályákat és megmutatjuk, hogy ebben a szezonban hol koptathatjuk legjobban a korcsolyánkat.

Az alábbi tíz, azonos és objektíven mérhető szempont alapján hasonlítjuk össze a koripályákat: nyitva tartási idő, jegyár, bejutási idő (értsd sorba állás), védettségi igazolvány megléte, maszkviselés a zárt terekben, melegedő, korcsolyakölcsönzés és korcsolya élezés, oktatás, büfé árak, tisztaság és a mosdók állapota.

Forrás: mujegpalya.hu

A koronavírus járvány miatt tavaly zárva voltak a jégpályák, így alig vártuk, hogy idén újra kinyissanak, és önfeledten csúszhassunk a tükörsima felületeken. Bár a korlátozások még a legtöbb helyen érvényben vannak, a Városligeti Műjégpályán nincs szükség védettségi igazolványra és a szájmaszkot is csak a zárt terekben kötelező hordani.

A hosszú sorba állás elkerülése érdekében, célszerű a belépőjegyet online előre megvenni. A jegyárak a következőképpen alakulnak: hétköznap a diákjegy 1000 forint (péntek délutántól és kiemelt időszakban 1500 forint), a felnőtt jegy 1500 forint (péntek délutántól és kiemelt időszakban 2000 forint), 6 éves kor alatt továbbra is ingyenes, és van családi jegy is 1,2 vagy 3 gyerekre számolva. Ez hétköznap vagy hétvégén 3500 és 7000 forint.

A korcsolyabérlést a helyszínen és online is kérhetünk, ez 2500 forint, az élezés 1600 forint, az oktatás pedig 800 forint, és ha szerencsénk van még Baluval is találkozhatunk, aki az elmúlt 40 év alatt több ezer gyermeket tanított meg korcsolyázni - olvasható a jégpálya Facebook-oldalán.

A jégpálya délelőtt 9:00-13:00 között, délután 17:00-21:00 között tart nyitva, a köztes időben a pálya takarítása és karbantartása zajlik. Külön tetszett, hogy korcsolyázás közben a legnagyobb mostani slágerek szólnak, és ha kicsit megpihennénk, a pálya melletti büfékben kürtöskalácsot, hamburgert és áfonyás maci koktélt is kóstolhatunk. 

A melegedő és a mosdó tisztasága a nap végére már hagy maga után némi kivánnivalót, de lássuk be, ezügyben nagyon sok múlik azokon is, akik az uzsonnás zacskókat, használt papírzsebkendőket, almacsutkákat a padokon felejtik. 

A Travelo összpontszáma: 10 / 9

És most következzen a Nagy koripályatesztünk első videója, a Városligeti Műjégpályán készült összefoglaló. A következő részhez felkészül a Budapest Park Koripálya.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek