Bájos festmény örökíti meg az utasokat a Dózsa György úti metrómegállóban

Jelenleg utólagos akadálymentesítés zajlik a Dózsa György úti metróállomáson, a munkaterületet elhatároló felületen pedig egy fiatal képzőművész, Labrosse Daniel rajzfilmek ihlette karakterei utalnak a hétköznapi közlekedésre és a felújításra. A művészeti projekt a BKV Zrt. Metró Felújítási Projekt Igazgatóság és a Strabag Építőipari Zrt., mint kivitelező együttműködésével valósult meg. 

Az alkotót saját bevallása szerint az emberek egyedi tulajdonságai, furcsaságai foglalkoztatják, Budapest tömegközlekedésében pedig különféle emberek találkoznak, ami inspiráló volt számára. Képein egyszerre ábrázolja az utazást, a felújítást egy átlagos hétköznapon, nem átlagos figurákkal, mindezt színekkel és humorral fűszerezve.

Forrás: Dernovics Tamás, Magyar Építők

Labrosse Daniel Budapesti születésű, autodidakta francia-magyar képzőművész, illusztrátor, művészeti vezető és animátor. Sokféle technikát alkalmaz, gyakran kísérletezik és fedezi fel a régi és új vizuális lehetőségeket, beleértve a street-artot, a polimert, a tollat és tust, az akrilt, az olajat, a gouache-t, a digitális illusztrációt, a filmet, a hagyományos animációt stb. Vizuális stílusát nagyrészt a képregények, rajzfilmek és olyan művészek inspirálták, mint Keith Haring, Hieronymus Bosch, David Shrigley, Charlotte Salomon és Jean-Michel Basquiat - olvasható a m3felujitas.hu oldalán, ahol a képek is megtekinthetők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek