Tavasztól fizetni kell a Szent István Bazilikába lépésért

A fővárosi Szent István Bazilika jövő március 1-től a kötelező adomány helyett belépőjegy-rendszert vezet be – írja a Turizmus Online a Magyar Idegenvezetők Egyesületének (MIE) közelmúltbeli fórumán elhangzottak alapján.

Forrás: Szent István Bazilika / Facebook

A felnőtt belépő 1200 forint, a 15 főn felüli csoportban érkezők esetében 900 forint lesz, de terveznek kombinált jegyeket is a kincstár és a kilátó látogatásához. A lap arról ír, hogy az egyesület telefonon azt az információt kapta, ha egy idegenvezető 15 fő alatti csoportot vagy egyéni vendégeket kísér, akkor neki is ugyanúgy meg kell majd fizetnie a belépőt a többi látogatóhoz hasonlóan.

A december eleji fórumon ez ellen emeltek szót a jelenlévők, köztük Caesar Éva, a Magyarországi Idegenvezetők Szövetségének (MISZ) elnöke, és egyben a döntés felülbírálatát kérik. "Ha csak 1 egyéni vendéggel megyünk, akkor is a munkánkat végezzük, és a legtöbb helyen, például a jóval magasabb árú zsinagógában is természetes, hogy beengedik az idegenvezetőt, belépőjegy megfizetése nélkül" – olvasható a szövetség tagjainak érvelése a MIE december 3-i Facebook-bejegyzésében.

Ezért a MIE és a MISZ közös levelet írt a Bazilikának, amelyben megkérték az illetékeseket, hogy tekintet nélkül a vendégek létszámára, az idegenvezetőknek soha ne kelljen fizetni belépéskor.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek