Bővül a Blaha Lujza tér felújítási terve

A Blaha Lujza tér felújításának keretében megújul a József körúttal párhuzamos Somogyi Béla utca is, jelentette be a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében. A korszerűsítés, melynek köszönhetően megújul és biztonságosabb lesz az utca, várhatóan 2022-ben kezdődik el. 

Somogyi Béla utcaForrás: BKK

A tervek szerint egyirányú lesz a forgalom a Stáhly utca felé, újabb fákat ültetnek el, szélesebb járdát építenek, megújul a burkolat és a közvilágítás. Emellett biztonságosabbá teszik az iskola előtti útszakaszt és újraosztják a parkolókat.

A Somogyi Béla utca felújítása a Blaha Lujza tér rekonstrukciójához kapcsolódik, a munkák annak köszönhetően kezdődhetnek el, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat biztosítja a szükséges forrást. A Fővárosi Önkormányzat megbízásából a BKK bonyolítja le a felújítást. A felek erről november 24-én, szerdán kötöttek megállapodást. A felújítás megvalósítása összesen – tartalékkerettel együtt – várhatóan bruttó 220 millió forintba kerül.

A Blaha Lujza tér pedig így szépül

Helyére került a Blaha Lujza tér egyik szimbolikus eleme, a 60-as évek óta működő gombaszökőkút új fémszerkezete, közben pedig szakemberek dolgoznak a többi szökőkút szerkezetén és vízgépészetén. 

A növénykazettákban elvégezték a talajcserét, november 25-én, csütörtökön pedig a legnagyobb növénykazettában elkezdődött a faültetés. Eközben zajlik a buszmegálló kialakítása, valamint a járdaépítés is a csomópontban. A Márkus Emília utca burkolatépítéséhez szükséges földmunka elkészült, és már dolgoznak az útpálya kialakításán. November 23-án kezdődött a tér egy szakaszán a próbaburkolás.

Blaha Lujza tér látványterveForrás: BKK - Budapesti Közlekedési Központ/Facebook

A felújítás alatt az Europeum bevásárlóközpont és a Corvin Áruház zavartalanul üzemel. A megközelítést a kialakított gyalogosfolyosók biztosítják, az Europeum autóval a Somogyi Béla utcából nyíló parkolóházból is elérhető. A Blaha Lujza tér felújítása várhatóan jövő év őszére készül el - írták a közleményben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek