Íme, az új látványtervek: ilyen lesz a zöldülő Blaha Lujza tér

A Blaha Lujza tér felújítása július 12-én kezdődött el és másfél évig tart. A Budapest Városháza tegnap egy Facebook-posztban osztotta meg a legfrissebb látványterveket.

Közel száz fát ültetnek elForrás: BKK - Budapesti Közlekedési Központ/Facebook

A bejegyzés szerint közel 100 fát ültetnek el a téren, ligetes, parkos környezetet teremtve a leülni, pihenni vagy randizni vágyóknak. A téren forgószékeket helyeznek el, amelyek a régi Nemzeti Színházat idézik majd meg.

A régi Nemzeti Színházat idéző forgószékeket helyeznek elForrás: BKK - Budapesti Közlekedési Központ/Facebook

A gombaszökőkutat a korábbinál kicsit arrébb, megújult formában építik vissza a térre, így megőrizve az ikonikus találkozási pontot. Emellett vízjáték is lesz a téren: a nagy szökőkút a burkolatból lövi majd fel a vizet, mint a Széll Kálmán téren, párásító fúvókái pedig a Blaha mikrokolímáját teszik majd kellemesebbé.

A szökőkút a burkolatból lövi majd fel a vizet, párásító fúvókái kelemesebbé teszik a Blaha mikrokolímájátForrás: BKK - Budapesti Közlekedési Központ/Facebook

A Blaha Lujza tér felújításával járó aluljáró-szigetelési munkák a célegyenesbe értek, így szeptember 18-tól újra bővített forgalmi kapacitással használhatjuk a csomópontot. Ez azt jelenti, hogy a Rákóczi úton mindkét irányba három sáv (két forgalmi sáv és egy buszsáv), a Nagykörúton pedig két-két sáv járható, írja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egy közleményben. 

A felújítások július 12-én kezdődtek, és másfél évig tartanakForrás: BKK - Budapesti Közlekedési Központ/Facebook

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek