Újabb helyszíneken kell felvenni a maszkot a fővárosban

Nem sokkal azután, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón bejelentette, hogy ismét maszkot kell hordani a tömegközlekedési eszközökön, a Főváros is újabb szigorító intézkedést hozott.

Cinema city moziterem - illusztrációForrás: cinemacity.hu

Mint Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán olvasható, "az MTA és más járványügyi szakértők egyetértenek abban, hogy minden zárt térben el kellene rendelni az orr és a száj eltakarását", ezért a városvezetés úgy döntött, hogy a fővárosi fenntartású mozikban és színházakban is előírja a maszk viselését. A Vígszínház ennek megfelelően már külön bejegyzésben hívta fel a figyelmet arra, hogy előadásain és közönségforgalmi területein mától kötelező a maszkviselés.

Mint a Budapest Gyógyfürdői Facebook-oldaláról kiderül, a szervezet fürdőiben szintén kötelező a maszk viselése a zárt terekben, mint például az aula, a pénztárak és az öltözők, a medencékben és a szaunákban azonban nem kell felvenni.

A főpolgármester posztja szerint a Főváros idősotthonaiban szintén változnak a járványügyi szabályok, az ünnepek után izolálni kell azokat a bentlakókat, akiket a hétvégére hazavittek.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek