Emlékezetes programokkal búcsúzhatunk a főváros ikonikus szállójától

Gellért Grand Finale néven búcsúzik a Danubius Hotels a Gellért szállodától, melyet még december 1-ig üzemeltet. Ezt követően a szálloda bezár és az Indotek Group, a szálloda új tulajdonosa hamarosan megkezdi az épület felújítását. November 30-ig azonban elkezdődik egy hathetes visszaszámlálás, melynek ideje alatt lesznek szállodai épületséták, retro vacsoraest koncertekkel, és a Gellért Sörözőben múltidéző „Gellértes" menüsor várja a látogatókat.

Forrás: Danubius Hotel Gellért / Press

Azért, hogy a fővárosiak is tudjanak a közelgő búcsúzásról, ne csak az utolsó szállóvendégek, ezért október 21-től egy héten keresztül, minden este 18 órától hajnali 2-ig ig különleges fényfestés díszíti az épület homlokzatát. A Grand Finale Villanyoltásra pedig december 1-jén kerül sor, de ennak a pontos időpontját még nem jelentették be - írták a Danubiushotels.com oldalán, ahol a részletes programleírást is megtalálni.

Aki még nem járt a hotelban, vagy nagyon régen látta belülről a szálló vörösszőnyeges folyosóit, az tud még helyet foglalni a Gellért Hotel épületbejárására, amit a Hosszúlépés szervez október és november 30. között több alkalommal. Ennek a cikknek az írásakor a november 14-től 28-ig meghirdetett időpontokra még voltak helyek, az októberi dátumok viszont már mind beteltek. 

A szállodába Gellért Sörözőjében van egy cukrászkülönlegesség, ami olyan híressé vált az elmúlt évtizedek alatt, hogy most 790 forintos áron ismért visszatért a kínálatba november 30-ig. A gazdag csokoládékrémmel és rumos meggyel töltött süteményt Gellért tekercs néven kérhetjük a pincérektől. De lesznek múltidéző fogások is és még egy utolsó Márton-napi ajánlat is november 11. és 14. között, libákkal, borokkal és Gellért-hangulattal.

Forrás: Hlinka Zsolt

Belegondolni is sok, hogy a 103. születésnapját nemrég ünneplő Danubius Hotel Gellért falai mennyi mindent láttak már! Éppen ezért, bár a változás és a megújulás szükséges, de van valami mélységesen szomorú abban a búcsúztató kampány szlogenben, hogy Még vár minden, amitől Gellért a Gellért! Mert ha december 1-én, a felújítások miatt bezár a szálloda, ami a főváros egyik legismertebb építészeti szimbóluma, akkor többé már nem lesz Gellért, bármilyen szép formában nyit is majd újra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek