Videó: így fog kinézni az új Nemzeti Galéria

Nemzetközi szakemberek vitatták meg a Liget Budapest Projekt fejlesztéseit az Art Market Budapest kortárs képzőművészeti vásár panelbeszélgetésén – írja a magyarepitok.hu a Liget Budapest Projekt közleménye alapján.

A Városligetben, a Petőfi Csarnok helyén épül az új Nemzeti Galéria is a Pritzker-díjas japán építésziroda, a SANAA tervei alapján. A terveket nemzetközi zsűri választotta ki egy nyílt pályázaton, az építész szerint a tervezés során alapvető szempont volt, hogy az Új Nemzeti Galéria épülete ne zavarja a park használatát, hanem illeszkedjen ahhoz. 

Mint a ligetbudapest.hu honlapról kiderül, a japán alkotók nevéhez több kiváló múzeumi épület is fűződik: terveik alapján valósult meg például a Louvre Lensben megnyílt új múzeuma, vagy a New York-i új Kortárs Művészeti Múzeum.

A közel 50 ezer négyzetméteres intézmény a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria egyesített modern kori kollekcióját fogadja be, azaz együtt mutatja majd be a magyar és nemzetközi képzőművészet remekeit úgy, ahogy azt az '50-es évekig a Szépművészeti Múzeum tette. Az új galéria a magyarországi és európai képzőművészet modernkori fejlődését dokumentáló legnagyobb hazai múzeum lesz, amely a 19. század elejétől a jelenkorig gyűjti és mutatja be a művészettörténet kiváló alkotásait. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek