Jó hír: megtisztított csapadékvíz folyik a Dunába a Margit híd és a Parlament között

Új szűrőrendszer segítségével megtisztított csapadékvíz folyik a Dunába a Margit híd és a Parlament közötti szakaszon. Eddig nem volt csapadékvíz-elvezető csatorna, így a lehulló csapadék által lemosott különböző szennyeződések az útburkolatról egyenesen a folyóba ömlöttek. 

Ezek a berendezések gondoskodnak arról, hogy megtisztított csapadék kerüljön a folyónkbaForrás: Nyiro Simon/BKK.hu

Ezentúl egy új, hordalékfogóval és olajszűrővel ellátott berendezés teszi lehetővé, hogy a felszíni vizek megtisztítva kerüljenek a Dunába. A csapadék a felszínről víznyelő aknákon át folyik majd le az úttest alatti, mintegy 600 méter hosszan húzódó csatornába, és egy ponton lesz kivezetése a folyóba, amely előtt az új szűrőrendszer segítségével megtisztul a szennyezett csapadékvíz. 

A Pesti alsó rakpart felújítása továbbra is ütemezetten halad, a munkával tervezetten decemberre készülnek el. Ezen a héten a Markó utcai támfal burkolása is elkezdődik. A rakpartok gyalogosbarát megújítása első lépésben a pesti alsó rakpart Kossuth Lajos tér és Margit híd közötti részén indult júniusban. Az id. Antall József rakpart Parlament és Margit híd közötti szakaszának átépítésével egybefüggően sétálhatóvá válik a Duna partja. A projektnek köszönhetően megszűnnek a kihasználatlan burkolt felületek, mindemellett zöldebbé válik a partszakasz, a frissített terveknek köszönhetően 35 talajkapcsolatos fát ültetnek a beruházás során, tudtuk meg a BKK sajtóközleményéből. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek