Budapest régi villamosaiból nyílik kiállítás a Károly körúton

A múlt és a jelen villamosaival is találkozhatnak az érdeklődők ezen a hétvégén a fővárosban: az Európai Mobilitási Héthez és az Autómentes Naphoz kapcsolódva tizenöt Budapestre jellemző szerelvény mutatkozik be a Károly körúton - derül ki a szervezők, a BKK és a BKV Zrt. közleményéből.

Forrás: BKV/BKK

Szeptember 18-án és 19-én, szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között a Károly körút Deák Ferenc tér és Dob utca közötti szakaszán nézhetjük meg többek között a legidősebb üzemképes favázas villamost, a fővárosi utcák képét évtizedeken át meghatározó UV-szerelvényt, a korábban Budapesten is közlekedő, de az elmúlt évekig a vidéki nagyvárosokat jellemző FVV Bengálit, de találkozhatunk a téli időszakban fontos hóseprő-járművel, egy nemrégiben korszerűsített hannoveri TW 6000-es villamossal és egy modern CAF-szerelvénnyel is.

BengáliForrás: BKV/BKK

A hétvégén nyitva tart a BKV Földalatti Vasúti Múzeuma is a Deák Ferenc téren. A kiállítást a Millenniumi Földalatti Vasút egyik eredeti alagútszakaszában alakították ki, így nemcsak a kiállított kocsik, makettek, iratok és fényképek, hanem maguk a falak is egyedülálló történelmi atmoszférát sugároznak. Az itt látható kocsikat 1975-ben a nyitott födémrészen keresztül, daruval emelték be a vágányokra. A vitrinsorban fényképek és modellek mutatják be a földalatti vasút történetét az építéstől napjainkig, de a metróépítésekbe is betekinthetnek a látogatók. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek