Képeken a Hungexpo új, gigantikus konferenciaközpontja

55 milliárd forintból, a Finta Stúdió tervezésével és a KÉSZ Zrt. kivitelezésében készült el az új konferenciaközpont, melynek alapterülete több mint 25 ezer négyzetméter. Helyet kapott benne egy csaknem 2000 négyzetméteres plenáris terem, ahol egyszerre akár 2048 résztvevővel is tartható ülés, előadás - adja hírül az MTI. 

A galéria a képre kattinva nyílik megForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A terem székrendszere Magyarországon egyedülálló, a síkban elhelyezkedő széksorok gombnyomásra emelkedő nézőtérré alakulnak, de gombnyomással teljesen el is tüntethetők hét perc alatt. Ebben a nagyteremben egy részlegesen süllyeszthető színpad is található, a színpad mögötti falon pedig egy 72 négyzetméteres, állandó led-fal, mely Magyarországon a legnagyobb.

A plenáris termet kiegészíti 24, egyidejűleg összesen 2400 ember befogadására alkalmas, a mobil elválasztófalakkal tetszőleges méretekre alakítható, elválasztható, vagy egybenyitható szekcióterem. A konferenciaközponthoz csatlakozik egy vele teljesen egybenyitható, vagy tőle teljesen elválasztható 2500 négyzetméteres kiállítási csarnok is a bejárati szinten, és rész egy 2300 négyzetméteres tetőterasz.

Az új csarnoképítés és a régi csarnokok felújítása után az új Hungexponak 7 kiállítási és rendezvénycsarnoka lesz. A beruházásban 12 000 négyzetméter zöldfelületet újítanak meg, eddig 1000 négyzetméter új zöldfelületet alakítottak ki, és októberben utolsó lépésként 116 új fát ültetnek el.

A számítások szerint évente legalább 200 konferenciát fognak itt tartani, ezzel mintegy félmillió résztvevőre és 2 millió látogatóra számítanak. A megújult rendezvényhelyszín adott otthont szeptember elején a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak, és itt rendezik szeptember 25. és október 14. között az Egy a természettel című kiállítást, majd pedig a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó helyszíne lesz. A Hungexpo a koronavírus járvány után idén novemberben először rendez saját kiállításokat az immár kész, megújult Kongresszusi és Kiállítási Központban: az Otthon Design Ősz és az Automotive Hungary kiállításokat.

A hírből kiderül az is, hogy az üzleti utazók jelentősen - 50-70 százalékkal - többet költenek magyarországi tartózkodásuk során a szabadidős turistáknál. A Központi Statisztikai Hivatal kimutatása szerint egy üzleti turista átlagosan 35 300 forint költést generált magyarországi tartózkodása alatt 2019-ben. A Nemzetközi Konferenciák és Kongresszusok Szövetsége (ICCA) kimutatása alapján a konferenciák száma dinamikusan növekszik, 10 év alatt számuk a harmadával nőtt, azonban Budapest helyezése az ICCA rangsorában folyamatosan romlott az elmúlt években. A magyar főváros 2019-ben a 26., 2018-ban a 20., 2017-ben a 12. volt. A Hungexpo bővítésével Budapest jobb ICCA besorolást szerezhet magának.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek