A természet közepén érezhetjük majd magunkat a csepeli közpark látványtervei szerint

Csepel északi részén egy több mint 36 hektár területű új városi közparkot alakít ki a Budapest Fejlesztési Központ (BFK). A BFK vezérigazgatójának bejelentése szerint most új állomásához érkezett a tervezés, amenyek már a látványterveit is láthatjuk.

Forrás: Vitézy Dávid/Facebook

Ahogy korábban írtuk, a tervek között szerepel egy vizes élőhely kialakítása, amely a városrész burkolt és beépített felületein keletkező csapadékvizet kezeli és tartja helyben. A Wetland az elképzelések szerint hozzájárul a közpark biodiverzitásának növeléséhez, mivel változatosabb élőhelyet teremt, emellett a városi mikroklíma javításában is jelentős szerepet játszik.

Forrás: Vitézy Dávid/Facebook

 

Forrás: Vitézy Dávid/Facebook

Vitézy Dávid bejelentése szerint a BFK megkötötte a szerződést a pályázaton nyertes s73 Tájépítész Stúdióval a közpark részletes tervezésére. A poszt alapján a parkba galériaerdőt, nagy kiterjedésű pihenőterek és tisztásokat, gyalogos- és kerékpárutakat, sétányokat, fás ligeteket, közösségi sportpályák (kültéri fitneszpark, mászófal, görpark, multifunkciós sportpályák, futókör) valamint közösségi kerteket és játszótereket is kialakítanak majd.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek