Akadálymentes és nagyon zöld lesz a megújuló Blaha Lujza tér

  Várhatóan ősszel kezdődik meg a budapesti Blaha Lujza tér átalakítása. A kivitelezés nagyjából egy évig tart majd.

  A Blaha Lujza téren helyet kap majd egy kisméretű, kulturális célokat szolgáló, az egykor itt álló Nemzeti Színházat felidéző épület, írja az MTI. Az előtte lévő szabad terület ad majd helyet a nagyobb rendezvényeknek. A téren lévő fák száma a mostani 26-ról 65-re nő, ezzel együtt az új zöldfelület több mint 1000 négyzetméter lesz. Ideiglenesen fasort is telepítenek majd a Rákóczi út jelenleg aszfaltozott középszigetébe az út később megvalósuló fejlesztéséig.

  Forrás: www.budapest.hu

  A csomópontban pára- és vízjátékokat telepítenek, újabb gyalogos átkelőhelyek létesülnek, felújítják az aluljárót, amely bővül is a tér irányába: egy BKK ügyfélközpont és egy nyilvános illemhely is lesz ott, ezek akadálymentes elérését egy lift biztosítja majd.

  Forrás: www.budapest.hu

  További fejlesztésként két MOL Bubi közbringa-gyűjtőállomás lesz a téren és több kerékpártámaszt is létesítenek. Átépítik a Somogyi Béla utcát a Gutenberg térig, valamint az egyik legrégebbi fővárosi nagyáruház, a Corvin tulajdonosa magánberuházásban átalakítja az épületet, felújítja a műemléki homlokzatot. A tér átépítésével a Rákóczi útról közvetlenül jobbra lehet majd kanyarodni a teljes hosszában kétirányú Márkus Emília utcába, valamint a József körútra is. A Somogyi Béla utca a Gutenberg tér felől a Stáhly utca felé egyirányú lesz.

  Forrás: www.budapest.hu

  A tervezés várhatóan a nyár elejére zárul le, akkorra készülnek el a kivitelezési tervek. Az építkezés várhatóan ősszel indul, és körülbelül egy évig tart majd. A felújítás jelenleg becsült költsége 4 milliárd forint.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!