Kedvenc őszi piknikezőhelyeink a hétvégi jó időre

Az őszi piknikezésnek megvan a maga hangulata. Ilyenkor már sárgulni kezdenek a gesztenyefák levelei, a nap sugarai is melegebb színt vesznek fel. Ekkor már nem olyan bántóak, mint nyáron, nem égetik a bőrt, éppen csak kellemesen melegítenek. De amint lemegy a nap, előkerül a pulóver, időnként már a sál és a kabát is. Hétvégére igazán szép időt mondanak, így a szombat és a vasárnap épp ideális lehet, hogy kiélvezzük a nap kíméletesebb sugarait. Az alábbiakban inspirációként összegyűjtöttünk néhány klassz piknikezőhelyet Budapesten.

Filozófusok kertje

A Gellért-hegy legkevésbé turistás része a filozófusszobrairól elnevezett Filozófusok kertje, ami szerintünk az egyik legideálisabb piknikezőhely ősszel. Rétjéről egész Budapestre rá lehet látni, a közösségi élet pedig mindig pezseg. Akármikor is megyünk ki, valaki biztosan lesz, aki gitározik a közelben, és nagy valószínűséggel lesz legalább egy jógázó vagy meditáló, esetleg sámándoboló társaság a réten. 

Forrás: Yoga Brunch/Facebook

Kis-Sváb-hegy

Ha egy kicsit privátabb, intimebb helyet keresünk, a 12. kerület kertesházas lakóövezetéből kiemelkedő Kis-Sváb-hegy csúcsa a mi piknikezőhelyünk. A hegy legmagasabb pontján egy kisebb, erdő övezte rét fekszik, amit kevesen ismernek. Ez a tisztás csöndesebb, védettebb, hiszen körbeveszik a fák, de azért az egyik oldalon a városra is rálátni. Innen este figyelhetjük, ahogy felgyúlnak a fények, és előbújnak az első csillagok az égen. Különösen azok fogják szeretni ezt a helyet, akiknek a Margit-sziget rétjei túlságosan nagyok és zsúfoltak.

Anna-rét

A Normafán lévő Anna-réten megtalálhatják a számításukat azok is, akik inkább a nagy kiterjedésű rétekre vágynak, és azok is, akik az eldugottabb zugokat keresik. A hatalmas kiterjedésű, dimbes-dombos, lejtős rétről csodálatos panoráma nyílik a városra, de előfordulnak eldugottabb szigetek is a fák között. Az Anna-rét azért is jó, mert innen bármikor tehetünk egy sétát az erdőben. Emellett tűzrakóhelyek is vannak bőven, és nem utolsó szempont az sem, hogy ha esetleg kifogytunk a harapnivalóból, hamar találunk szabadtéri vendéglátóhelyet a közelben.

Normafa, Anna-rétForrás: A Normafa NEM Park - hanem ERDŐ/Facebook

Önnek mások a kedvenc piknikezőhelyei? Ossza meg velünk a cikk alatt, kommentben!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek