Zöld felülettel, utcabútorokkal és sporteszközökkel újul meg a rakpart

Aláírták a szerződéseket aminek, köszönhetően elkezdődhet az újragondolt Duna-part tervezése. Jövő nyáron a budai és a pesti oldalon is elindulhat a felújítás, adta hírül a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). 

BudapestForrás: Kate Kasiutich/unsplash

A Duna-Buda projekt célja, hogy miközben az alsó rakpart észak-déli közlekedési folyosó szerepe megmarad, a budai belvárosi Duna-parthoz kapcsolódóan (a Fő utca és teresedései, Felhévíz, Bem József tér megújításával) olyan köztérhálózat jöjjön létre, amely vonzó a lakosság és a turisták számára. 

A tervek szerint javítanák a kerékpáros közlekedés feltételeit, és a környezetet a gyalogosok megváltozott igényeihez igazítanák. A zöldfelületek fejlesztése és növelése ösztönzi a közterületek közösségi használatát, javítja a felső rakpartok és a kapcsolódó közterek gyalogos felületeinek kapcsolatát. A Rak-Park projekt keretében vonzó, sokszínű, pihenésre és színvonalas kikapcsolódásra alkalmas Duna-parttal szeretnék gazdagítani a fővárost.

A pesti alsó rakparton közösségi sportolást szolgáló eszközöket, utcabútorokat, kerékpár- és gyalogos útvonalakat létesítenek.

Megújítják a leromlott állapotú burkolatokat, javítják a kerékpáros és a gyalogos közlekedés feltételeit. Szem előtt tartják a környezetvédelmi szempontokat is, és több zöldfelületet alakítanak ki. A Duna-Buda és a Rak-Park projektek kiviteli tervei, a tenderdokumentáció és a szükséges engedélyek tervezetten 2022 nyarán állnak majd rendelkezésre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek