Rolleres felvonulást szerveznek, mely átszeli Budapestet

Az év legnagyobb rolleres felvonulását szervezik a fővárosban szeptember 5-én, vasárnapra. A résztvevők a Margitszigeten gyülekeznek és Újvári Péter gurulónagykövet vezetésével, valamint rendőri biztosítással 9 kilométert tesznek meg Pesten, majd Budán, egészen a Bikás parkig.

Roller, PrágaForrás: Marek Rucinski/Unsplash

A rendezvény fő célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetkímélő gurlóeszközök használatára és a belvárosi forgalom enyhítésének lehetőségeire. Ez lesz az idei év legnagyobb roller-és gurulóeszköz-felvonulása, mely 12.30-kor a margitszigeti szökőkúttól indul és átszelve a két városrészt a Bikás Parkig tart, ahová 13.30 órakor érkeznek meg a résztvevők. A szervezők nemcsak rollereseket várnak a rendezvényre, hanem az elektromos egykerekűsöket, hoverboardosokat, kerékpárosokat, gördeszkásokat, longboardosokat és a görkorisokat is szívesen látják.

Minden alternatív gurulóeszközzel érkező csatlakozhat a felvonuláshoz, ezzel is hangsúlyozva, hogy autók nélkül is kiválóan, sőt gyorsan lehet haladni a városban, szénmonoxid-kibocsátás nélkül.

A Bikás Park által szervezett Klíma és Környezetvédelmi Napon Újvári Péter hasznos tippeket ad, hogyan érdemes rollerrel közlekedni a városokban, beszél a gurulás veszélyeiről, hátrányairól és előnyeiről. "Egyre többen vagyunk, akik belátják, hogy egyszerűbb és egészségesebb az alternatív guruló eszközökkel közlekedni. Felejtsük el végre az 1 személlyel közlekedő, sok helyet foglaló és rengeteg káros anyagot kibocsátó gépjárműveket a belvárosban"

– mondta a rendezvény főszervezője, Újvári Péter, aki az elmúlt években hagyományos rollerrel vezette a felvonulásokat, most viszont elektromos rollerrel indul útnak. "Már elkezdődött a közlekedés törvényi szabályozása, de ezzel együtt az edukáció is fontos, hiszen olyan gyors ütemben szaporodnak ezek az eszközök a városokban, hogy növekszik a rizikófaktor is a balesetek területén" – tette hozzá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek