Felújítják a fővárossal majdnem egyidős gyalogos horroralagutat

A VI. kerületi Bajza utcát a XIII. kerületi Bulcsú utcával összekötő, a Nyugati pályaudvarról induló sínek alatt átvezető, 1874-ben épült gyalogos aluljáró évtizedek óta rendkívül rossz állapotban van, piszkos és balesetveszélyes is. A fővárossal majdnem egyidős átjárót azonban most felújítják, ezért augusztus 23-án lezárják a forgalom elől és csak ősszel nyitják majd újra - adja hírül a pestbuda.hu a Terézvárosi Önkormányzat hírére hivatkozva.

Forrás: ©Tuba Zoltán/kepszerk.hu/facebook.com/terezvaros.hu

Az 1874-ben épült, több mint 188 méter hosszú átjáró azért épült, hogy az embereket leszoktassa a síneken való veszélyes átszaladásról. Évtizedek óta viszont annyira elhanyagolt állapotban van, sötét, piszkos és balesetveszélyes, hogy az önkormányzat cikke egyenesen "horroralagútnak" nevezi. Mint írják, a leromlott állapotú, az el nem különített kerékpáros forgalom miatt veszélyes, és korábban még takarítatlan aluljáró felújítását eddig a bonyolult tulajdoni és fenntartói viszonyok is nehezítették (Terézváros mellett a MÁV, a XIII. kerület, valamint a főváros is érdekelt).

Az augusztus 23-a után elinduló munkák során azonban elbontják és újjáépítik a világítást, rendbe hozzák az aluljáró teljes belső felületét és a külső homlokzatokat, az alatta húzódó közműárkot felszámolják és az eddigi, balesetveszélyes lemezburkolatot kicserélik. Az alagút mostantól kerékpárosbarát lesz, ugyanakkor biztosítja a biztonságos gyalogosközlekedést is. A munkálatok több hónapot vesznek igénybe, az aluljáró várhatóan egész ősszel zárva tart.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek