Még van időnk részt venni a Nagykörút pénzdíjas ötletpályázatán

Az eredetileg tervezett augusztus 3-a helyett október 3-ig küldhetnek javaslatokat a pályázók a budapesti Nagykörút rendezettebbé, élhetőbbé tételére, olvastuk a Budapest Városháza Facebook-bejegyzésében. 

Élhetőbbé és hangulatosabbá is szeretnék tenni a város egyik ütőerétForrás: bkk.hu

A Fővárosi Önkormányzat június elején hirdetett közösségi ötletpályázatot a Nagykörút megújításához kapcsolódóan. A pályázaton a szakemberek és az érdeklődő lakosság olyan konkrét ötleteket, terveket adhat be, melyek illeszkednek a Nagykörút megújításának jövőképéhez, és a Nagykörút teljes pesti oldalát, vagy akár egy-egy kiválasztott szakaszát érintik.

Augusztus elejéig több mint hatvan pályázó regisztrált, ezért annak érdekében, hogy a tervezők számára kellő idő álljon rendelkezésre a tervek kidolgozására, a Fővárosi Önkormányzat október 4-ig meghosszabbítja a pályaművek beadásának határidejét. A beérkezett javaslatok közül a szakmai zsűri által kiválasztott ötletek beépülnek a fejlesztési programba, illetve pénzdíjban is részesülnek. Ezen felül a pályázók további különdíjakban részesülhetnek, melyek bepillantást adnak a Nagykörút múltjába és jövőjébe. A szerencsés pályázók a BKV jóvoltából megtekinthetik a 3-as metró felújítása keretében megújuló körúti metróállomásokon, a Nyugati téren és a Corvin-negyednél zajló munkákat, a Fővárosi Csatornázási Művek együttműködésével különleges sétát tehetnek egy főgyűjtő csatornában, valamint épületbejárás keretében megismerhetik a körút nevezetes épületeit.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek