Közel nyolcszorosára nő a zöldfelület ezen a budapesti téren

Megkezdődött a IX. kerületi Bakáts tér felújítása, aminek köszönhetően 2022-re kizöldül a tér és akadálymentessé válik, adja hírül a Budapest Városháza, Facebook-oldalán.

Bakáts térForrás: Globetrotter19/wikipedia

A Ferencvárosi Önkormányzat a korábbról örökölt tervek helyett újabb, zöldebb terveket készíttetett. A végeredmény egy élhetőbb köztér lesz Ferencváros szívében. A jelenleg 225 négyzetméternyi zöldfelület közel nyolcszorosára nő, összesen 1730 négyzetméternyi fa és zöldfelület lesz a felújított területen.

A mostani 10 bringatároló helyett 98 újat telepítenek a területre, és kényelmesebb helyre kerül a Bubi állomás is. A kerület főtere közösségi térként is funkcionál majd, a Bakáts tér két oldalán csillapított forgalom lesz, ami lehetővé teszi, hogy újfajta helyek, vállalkozások is nyílhassanak a téren.

Ivókút várja majd a kutyákat és a gazdáikat, de lesznek pihenésre alkalmas padok, sakk- és malomasztalok is. A tervezők gondoltak a mozgás- és látássérültekre, így az átépítés után akadálymentes lesz a tér és környéke is. A kivitelezés teljes költsége 1,065 milliárd Ft amelyhez a Fővárosi Önkormányzat TÉR_KÖZ pályázata 250 millió forintos támogatást biztosított.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek