Kollégium és dolgozói szállás lesz az egykori legendás Körszállóból

Az ikonikus budai szálloda, a Danubius Hotel Budapest – egykori nevén Körszálló – a pandémia miatt 2020. áprilisától, 15 hónapra bezárt. A kényszerű üzemszünet után az épület megváltozott profillal fog újra működni – közölte a turizmus.com-mal a Danubius Hotels.

Danubius Hotel Budapest, KörszállóForrás: Geza Kurka Photos/shutterstock.com

Az elmúlt másfél évben a koronavírus-járvány miatt szinte teljesen leállt a nemzetközi turizmus, mely hazánkban leginkább a fővárost sújtotta. A lassú regenerálódási folyamatot felismerve döntött a Danubius Hotels vezetősége az épület hosszú távú bérbeadással történő átmeneti hasznosításáról.

„Az épület három évre szóló bérbeadásával, valamint annak megváltozott profillal történő működtetésével ismét üzemelhet az ingatlan, amihez megfelelő partnerre találtunk" – nyilatkozta Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója.

„A szállodát úgynevezett hibrid működéssel, azaz elsősorban hallgatói kollégiumként, valamint budapesti nagyvállalatok dolgozóit hosszú távon elszállásoló szálláshelyként kívánjuk majd üzemeltetni. Az átvétel szeptember 1-jén történik meg, terveink szerint ősztől nyitja meg ismét a Hotel Budapest a kapuit" – mondta Klemm Balázs, a bérbe vevő Hotel & More Szállodák Zrt. vezérigazgatója.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek