Vegan Markettől a jóga világnapig - ezekkel a programokkal várja a hétvégi Budapest

Divat, design, művészet és kiállítás szabadtéren, ez az Art & Design Summer elnevezésű dizájnvásár leírása. A programsorozat, ami a Budapest Gardenben kapott helyet, idén nyáron hat alkalommal jelentkezik majd, melyek közül az elsőt, a mai napon, június 19-én rendezik 14 órától 21-ig.

A kiállítók között számos divattervező, ruha- és táskatervező, kiegészítőtervező, kézműves, lakberendezésitárgy-készítő, ötvös és ékszerkészítő, festő, grafikus és digitális alkotó lesz jelen, akiktől nem csak vásárolhatunk, de kérdezhetünk is. Ha pedig mi is kiállítók, tervezők, alkotók vagy kézművesek vagyunk, akkor a következő alkalmakra még jelentkezhetünk is az esemény Facebook-oldalán keresztül.

Vegan Weekend Market

Az idei első vegán nyári vásárt két naposra tervezték a szervezők. A standok kínálatát június 19-én és 20-án fedezhetjük majd fel a Kőrösy József utcában, az Allee melletti sétányon. A nyári piacon vásárolhatunk vegán sajtkülönlegességeket, szendvicseket, süteményeket, chiliszószokat, de lesznek kézműves vegán szappanok, krémek és tisztálkodószerek is.

Helyben fogyasztásra pedig vegán bonbonokat, hamburgereket, nyers süteményeket és finom szörpöket, smoothie-kat, sós előételeket, kenegetős és tunkolós finomságokat kérhetünk - írták az eseménynél. A látogatókat 10 órától 18 óráig várják mindkét nap.

Emlékhelyek Napja

Az ingyenes rendezvényekkel készülő Emlékhelyek Napját már június 20-án tartják, és az alkalomra nem csak Budapesten, hanem országszerte programokat szervez a Nemzeti Örökség Intézete. Budapesten a Fiumei úti sírkertben 10 és 15 óra között buszos túrák indulnak, emellett tematikus sétákon is részt vehetünk. 19 órától az Így szerettek ők című produkció tekinthető meg a Kossuth-mauzóleum előtti téren, Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter, valamint Gryllus Dorka és Simon Kornél előadásában, a Kaláka együttes közreműködésével.

Fiumei úti sírkertForrás: shutterstock.com/Miklos Greczi

Programokat szerveznek még Székesfehérváron, Szegeden, Gödöllőn, Pannonhalmán az újonnan nyílt Illatmúzeumban és Visegrádon is. A lehetőségekről ebben a korábbi összefoglalónkban írunk. 

A jóga világnapja a Margitszigetre költözik

A jóga világnapját hivatalosan június 21-én ünnepeljük. De a Margitszigeti Jóga csapata egy nappal korábbra, június 20-ra szervezte meg az ünneplést. A világnapot relaxációval, majd astangagyakorlatokkal kezdik, és vegán piknikkel zárják, amire a jelentkezők vihetik a saját finomságaikat, amit aztán közösen elfogyasztanak. A esemény 10 órakor kezdődik a margitszigeti Széchenyi Étterem mögötti területen. 

Gardróbvásár a Bobek Gardenben

Vasárnap, vagyis június 20-án újra megnyitja kapuit az árulni és vásárloni vágyó közönség elött a BG BudaPesti Gardróbvásár a Kazinczy utca 53-as szám alatt. A helyszín a belváros egyik legnagyobb használtruha-vásárát kínálja, ahol a szervezők szerint mindig mindenki megtalálhatja a neki passzoló kincseket. A vásáron kaphatók lesznek ruhák, cipők, kiegészítők, Fast Fashion és designer holmik egyaránt.

Megnyílt a főváros legújabb koncerttere

Június 18-án megnyílt a Monyo Land, vagyis Budapest legújabb szabadtéri koncerthelyszíne. A Monyo Brewing által alapított és üzemeltetett nyári szabadtéri szórakozóhelyet Kőbányán, a Gyömöri útnál találjuk.

Forrás: Monyo Land / Facebook.com

A park egy kétnapos nyitóhétvégével indít: pénteken a Middlemist Red lépett fel, míg a mai nap, június 19-én a Fran Palermo zenéjére lazulhatunk. A Grand Opening Hétvége második napján a DLRM lesz az előzenekar. Kapunyitás 17 órakor lesz, a DLRM 19:15-kor kezd, a Fran Palermo pedig 20:15-kor lép színpadra - írták az eseménynél.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek