Ezekkel a programokkal lesz a nyár legfelkapottabb helye a rakpart

Amint már korábban is írtuk, június 18. és augusztus 15. között a Főváros lezárja a Kossuth Lajos tér és a Lánchíd közötti rakparti részét az induló fejlesztések miatt. Ezt a létrejövő zárványterületet használja ki a Budapest Brand nZrt és a VALYO - Város és Folyó Egyesület, és együttműködve egy kísérletező, kreatív közteret hoznak létre az alsó rakparton - olvasható a sajtóközleményükben és az Énbudapestem.hu oldalán.

Rakpart koncepcioterv 2021Forrás: Rakpart 2021 / Press

A budapesti pesti alsó rakparton 2021-ben három fejlesztés is elkezdődik, így az autós közlekedés egyébként sem használhatja majd a Lánchíd és a Kossuth tér déli vége közötti részt. Június elején elindult a pesti alsó rakpart Margit híd és Parlament közötti, korábban fel nem újított szakaszának átépítése, június 16-án új fázisba lép a Lánchíd felújítása, ezért a munkaterület hétköznapokon kiterjed az alsó rakpart teljes szélességére, illetve szeptemberben a Fővárosi Vízművek megkezdi a korábban fel nem újított nagy átmérőjű főnyomócsövek cseréjét a területen.

Részben ezek miatt a munkák miatt döntött úgy a Fővárosi Önkormányzat, hogy megragadja az alkalmat, és a tavalyi jó visszajelzésekre építve idén is megvalósítja az Id. Antall József rakpartra tervezett köztéri akcióját.

A már megszokott hétvégi megnyitások zavartalanul folytatódnak a Fővám tértől egészen a Kossuth térig, de ezen felül az említett időszakban, hétközben is a gyalogosoké és a bicikliseké lesz az Id. Antall József rakpart déli része. Sőt egy olyan városi laboratórium is nyílik majd a területen, ahol a városlakók különböző urbanisztikai eszközökkel próbálhatják ki és mutathatják meg, hogyan lehet máshogy használni egy betonba öntött közterületet.

Forrás: Rakpart 2021 / Press

RAKPART 2021 névre keresztelt összefogás ideje alatt az ötletelő alkotók kijelölt parkolóhelyeket alakíthatnak át nappalivá, vagy kiskertté. Újragondolhatják mire is jó a szalagkorlát, de ideiglenes installációk és vizuális beavatkozások készítésében is részt vehetnek. Lesz aszfaltfestés, utcai bútorok virágládák és felfestett sportpályák is. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek