Vásárlós hétvégi programokat kínál a főváros: a lemezpiactól a raktárkisöprésig

A hétvége első két programja egész szorosan kapcsolódik a témáját illetően, és szép sorban követik egymást. A Record Store Day-t, vagyis a független lemezboltok napját tizennégy éve rendezik meg világszerte, hazánkban pedig 2010 óta ünnepeljük. Erre a napra a lemezkiadók és az előadók is különleges fizikai hanghordozókkal készülnek minden évben – a ritkaságokat gyűjtő zeneértő közönség legnagyobb örömére – olvasható a Phenomenon.hu oldalán. Tavaly óta már két alkalommal is megrendezik itthon a Record Store Day-t. Idén az első alkalom június 12-én, szombaton lesz, a következő pedig július 17-én várható.

A kép csak illusztrációForrás: Nada Hanifah / Unsplash

A koronavírus-helyzetre való tekintettel a Record Store Day szervezői úgy döntöttek, hogy a korábbi, tradicionális lemezbolti koncertekkel és eseményekkel ellentétben, most inkább a kiadványokra és azok beszerzésére fókuszáló, több dátumra osztott RSD Dropsokat hoznak létre. Így reményeik szerint elkerülhető lesz a tömeg és böngészésre is több idő jut. 2021-ben az első „dropon" a budapesti Deep, az MG Records lemezbolt, valamint a legendás Wave és a Musicland lemezboltok várják hosszabb nyitvatartással az érdeklődőket.

Lemezpiacozhatunk is!

A szombati Record Store Day-t követi a Júniusi LemezPiac vasárnap, június 13-án 10 órától. Az eseményt az ELTE Gömb Aulájában rendezik meg, ahol a bakelitlemezek mellett CD-k, kazetták, DVD-k, pólók, poszterek, újságok és könyvek között is válogathatunk több mint 80 eladó kínálatából – írták az esemény Facebook-oldalán.

A hatályos kormányrendelet értelmében a belépés kizárólag érvényes személyi igazolvánnyal és védettségi igazolvánnyal, vagy EESZT (QR kódos) mobilalkalmazással lehetésges.

Folytassuk a shoppingolást!

A követkető két program már a mai napon, vagyis június 10-én kezdetét vette és június 12-ig tart. A Kell a hely! Raktárvásár egy olyan együttműködés, melynek ideje alatt összebútorozik a Retroline és a Projekt Showroom. A Király utca 38. szám alatti pincében a bútoroké és dizájntárgyaké lesz a főszerep ezen a két napon. A pincében jelenleg meglehetősen kevés a hely, ezért egy közös kisöprésre várnak mindenkit.

A Slow Shopping Days-t szintén június 10. és 12. között rendezik meg. A szervező a Budafoki úti Repertory, mely egy olyan tematikus üzlet, ahol egyedi ruhákat, ékszereket és kiegészítőket készítenek és értékesítenek.

Az üzletben ezen a két napon remek akciókat használhatnak ki az érdeklődők, illetve találkozhatnak végre a kézzel festett, vegán selyemből készült, egyedi kendőkkel és ruhadarabokkal a DAIGE jóvoltából. De lesznek the Mama Kin-ékszerek, GreenWay-gyertyák és Vengru-táskák is 15%-kal olcsóbban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek